Mainos

Suomalaiset lahjoittaneet niukasti Pohjois-Afrikan kriisille

Tilanne Libyan rajoilla on tukala. Maasta pois pyrkivien ihmisten tulva on valtava. Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi vieraili muutama viikko sitten Libyassa ja kertoo, että maasta on tullut tähän mennessä yli 430 000 ihmistä pois.

– Nyt siellä tarvittaisiin lisää rahaa, jotta ihmiset saataisiin siirrettyä omiin kotimaihinsa, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Löövi sanoo.

Löövi kiittelee Suomen hallitusta, joka reagoi nopeasti SPR:n avunpyyntöön lisärahasta. Suomen kansalaiset puolestaan eivät ole Pohjois-Afrikan tilanteelle kovin paljoa kukkaronnyörejä höllentäneet.

– Suomessa on ongelma saada apua näihin "puolikuu-maihin", eli islamilaisiin maihin kansalaiskeräyksellä. Esimerkiksi Japaniin - joka on paljon vauraampi maa - on tullut lahjoituksia jopa 700 000 euroa, kun Pohjois-Afrikan apuun on merkitty vain kymmeniä tuhansia.

Löövin mukaan positiivista Libyassa on se, että paikallinen avustusjärjestö Punainen Puolikuu on pystynyt toiminaan alueella suhteellisen puolueettomasti sekä Gaddafin että opposition puolella.

Katso SPR:n kansainvälisen avun johtajan Kalle Löövin haastattelu: (Huomenta Suomi 5.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.