Mainos

Suomalaiset kotona ja saunassa jouluna

Suomalaisten enemmistö, noin 69 prosenttia, sanoo käyvänsä tänä jouluna joulusaunassa, laiskottelevansa ja syövänsä hyvin. Valtaosa meistä, 87 prosenttia, viettää Kirkon tutkimuskeskuksen teettämän tutkimuksen mukaan jouluaan kotona.

Lähes kolmasosa haastatelluista sanoo ulkoilevansa perheen parissa ja leikkivänsä tavallista enemmän lasten kanssa. Joka kymmenes lähtee joulun viettoon kodin ulkopuolelle. Ulkomaille tai laivaristeilylle aikoo kuitenkin vain pari prosenttia. Ravintolassa käy joulupyhien aikana syömässä kuusi prosenttia ja iltaa viettämässä kahdeksan prosenttia. Elokuvissa kertoo käyvänsä kuusi prosenttia haastatelluista.

Osa suomalaisista kertoo harrastavansa joulun aikaan myös hiihtoa ja laskettelua tai muuta kuntoilua ja liikuntaa ja käyvänsä Tapanin ajelulla.

Joulupukiksi on lupautunut haastatelluista neljä prosenttia, joten aattoiltana olisi sen mukaan liikkeellä kaikkiaan 200 000 pukin armeija, laskeskelee Kirkon tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Harri Heino.

Joulu Jeesuksen syntymäjuhla

Suomalaisista 60 prosenttia pitää tärkeänä, että joulua vietetään Jeesuksen syntymäjuhlana. Yhtä moni aikoo tänäkin jouluna käydä hautausmaalla sytyttämässä kynttilän omaistensa haudoille.

Yli puolet kertoo seuraavansa televisiosta tai radiosta joulurauhan julistusta. Joululauluja kertoo laulavansa kotona vajaat puolet haastatelluista.

Kirkossa arvelee käyvänsä jouluaattona 15 prosenttia ja jouluaamuna 11 prosenttia. Jouluaamun jumalanpalvelusta aikoo seurata joka viides. Yhtä moni sanoo myös lukevansa tai kuuntelevansa kotonaan jouluevankeliumin. Kirkon tutkimuskeskuksen yhdessä Suomen Gallupin kanssa joulun alla GallupKanavalla tekemässä kyselyssä haastateltiin 1 240:tä suomalaista.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.