Suomalaiset kirppisyrittäjät paljastavat: Näillä käytetyillä vaatteilla voi nyt lyödä rahoiksi

Muotibloggari Jenni Rotonen: Second hand -shoppailu on aarteenetsintää 8:39
Miten tehdään parhaat kirppislöydöt, ja mitkä vaatteet menevät nyt kaupaksi kovalla rahalla? Suomalaiset kirppisyrittäjät ja muotibloggaaja Jenni Rotonen kertovat omat näkemyksensä.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin tiistaina käytettyjen vaatteiden, asusteiden ja laukkujen markkinoista. Suomalaiset kirppisyrittäjät paljastivat, millaisia löytöjä käytettyjen vaatteiden joukosta voi tehdä, ja millä tuotteilla tai brändeillä voi nyt lyödä rahoiksi. 

Kuten MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina kuultiin, käytettyjen vaatteiden kauppa käy nyt kuumana ja osa kirppisvaatteista voi ajan kuluessa jopa nostaa arvoaan. Ilmojen viiletessä esimerkiksi kestosuosikki nahka viedään lähes käsistä. Nahkatuotteiden kohdalla ostaja voi tehdä parhaimmillaan huippulöytöjä. 

– Yleisesti ottaen nahkavaatteella voi olla kolmasosa alkuperäisestä hinnasta. Sitten toki on paljon ihmisiä, jotka aika suruttakin myy nahkaa edullisesti, eli voi tehdä todella kovia löytöjä. Voi olla jopa kymmeneksellä alkuperäisestä hinnasta, Préportén yrittäjä Eneli Kukk kertoo.

Ostajan toivelistalla ovat usein laadukkaat materiaalit ja brändit. Ne myös säilyttävät hyvin arvonsa.

– Marimekko pitää hyvin hintansa. Ei nyt toki ihan samaa hintaa voi pyytää kuin itse kaupasta on ostanut, mutta hyvin säilyy sen arvo, Kukk sanoo.

Kirppisyrittäjä nostaa esimerkiksi hintansa pitävistä tuotteista myös tietyt brändit, jotka tekevät yhteistyötä Hennes & Mauritzin kanssa ja julkaisevat niin sanottuja "limited edition collections" -vaate-eriä. Luonnomateriaaleista arvonsa pitävät villa, mohair ja cashmir. Kotimaisista brändeistä Kukk nostaa esimerkiksi myös Balmuirin. 

Täysin oma lukunsa on käytettyjen luksuslaukkujen kauppa. Tietyissä merkeissä käytetyt laukut myydään jopa kalliimmalla kuin mitä ne alun perin olivat uutena.

– Luksuslaukuissa on se, että kaikkia merkkejä tai malleja ei välttämättä ole enää saatavilla, eli silloin meiltä voi löytyä aarteita, Préportén yrittäjä Stina Kurikka sanoo. 

Ennen korona-aikaa japanilaiset turistit rynnivät joukolla Helsingin Kallion second hand -keskittymään. Sieltä japanilaiset metsästivät tietynlaisia suomalaisia vaatteita, joista Japanissa pyydetään huimia summia.

Mitä vaatteita japanilaisturistit hamstraavat suomalaisilta kirppiksiltä? Millaisia vinkkejä muotibloggaaja Jenni Rotonen antaa kirppisaarteiden metsästykseen? Katso videolta ote Viiden jäljeen -ohjelmasta. 

Lue myös:

    Uusimmat