Mainos

Suomalaiset kiertävät liiketoimintakieltoa virolaisten avulla

Markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnode tiedotti tänään, että suomalaisyrittäjät kiertäisivät maksuhäiriömerkintöjä ja liiketoimintakieltoja virolaisyritysten avulla.

Yhtiön mukaan yhteensä yli 8300 suomalaisella on jonkinlainen yhteys virolaiseen yritykseen. Heistä lähes viidenneksellä on maksuhäiriömerkintä. Eniten maksuhäiriömerkintöjä on henkilöillä, joilta löytyy useampia kytköksiä virolaisiin firmoihin.

Henkilöluottorekisteristä löytyy 1900 suomalaista, joilla on merkintä liiketoimintakiellosta. Heistä noin neljällä prosentilla on yhteys virolaisyrityksiin.

Lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula Suomen Yrittäjistä huomauttaa, että aina on niitä, jotka toimivat vastoin sääntöjä, mutta itse maksuhäiriömerkintä ei kerro mistään hämärästä tai rikollisesta toiminnasta, vaan hankalasta taloudellisesta tilanteesta.

– On tärkeää, ettei synny käsitystä, että jos harjoittaa liiketoimintaa Virossa tai muualla ulkomailla, siinä on jotain kummallista, Makkula sanoo.

– Huolestuttavampaa on se, jos liiketoimintakieltoon asetetut henkilöt pystyvät helpommin toimimaan ulkomaisten yritysten hallinnossa. Se on asia, johon pitää pystyä puuttumaan tehokkaammalla valvonnalla, hän lisää. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.