Mainos

Suomalaiset karsastavat Kataisen veronkorotusvirityksiä

MTV:n nettikyselyyn vastanneista suomalaisista enemmistö on sitä mieltä, että nykyinen verotus silpaisee jo tarpeeksi ison erän tuloista.

Nettikyselyssä kysyttiin seuraavaa: Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mielestä verotusta on kiristettävä lähivuosina valtion velkataakan keventämiseksi. Kannatatko verotuksen kiristämistä?

Kyselyyn vastasi runsaat 1000 suomalaista, joista 59 prosenttia vastustaa verotuksen kiristämistä.

Nimimerkki kasper avaa ei-vastauksensa logiikkaa näin:

- Suomessa on jo muutenkin korkea verotus. Taloutta on elvytetty veronkevennyksin ja se on lisännyt kulutusta, joka puolestaan lisää verotuloja. Jos nyt veroja kiristetään, niin kulutuskin laskee ja samalla verotuototkin laskevat. Sen sijaan esimerkiksi ruoan arvonlisäveron laskuun ei tässä vaiheessa tulisi ryhtyä, vaan se tulisi perua. Ihan turha kuvio, joka ei kuitenkaan tulisi kuluttajilla paljoakaan näkymään. Myöskään muita veronalennuksia ei tulisi tässä taloudellisessa tilanteessa suunnitella.

- Siis ei! puuskahtaa nimimerkki tehkääpä ratkaisu, ja jatkaa:

- Onhan se helppoa hoitaa taloutta siten, nyt tarvitaan taitoa ja aletaan katsomaan valtion ja kuntien rahantuhlausta. Myös kansanedustajat ja muut virkamiehet säästökuurille, lomarahat ja muut ylimääräiset rahat pois, kuten yksityisellä jo tehdään. Ihmeellistä on myös se, että kunnissa ja valtiolla löytyy "oleilijoita". Yksityistäminen käyttöön, tekniikka on mm. sellainen minkä voi ulkoistaa.

- Kokeilkaa ensin ministereiden ja kansanedustajien palkkojen pudottamista Valtio säästäisi miljoonia euroja ja hallitus saisi ensi kertaa pitkään aikaan koko kansan kannatuksen päätökselleen, ehdottaa Jouni.

- Menee nyt jo 38 prosenttia, toteaa lyhyesti ja ytimekkäästi kkk.

- Verotus on huono ratkaisu. Duunari maksaa ja rikkaat senkun rikastuu, pirpana sanoo.

"Hyvätuloisilta löysät pois, köyhät jätettävä rauhaan"

Kyllä-vastauksen Kataisen ehdotukselle antoi 41 prosenttia MTV:n nettikyselyyn vastanneista. Kataisen kannattajien melko yhtenäiseksi kannaksi muodostui, että ainakin hyvätuloisten verotusta voisi kiristää.

- Verotusta voi kiristää tuntuvasti hyvätuloisilta joilla on veronmaksukykyä. Ja pienentää pienituloisilta, tuumailee nimimerkki humppa.

- Kiristysten tulee tapahtua hyvätuloisten verotusta painottaen, kuten porvarihallituksen veronkevennyksetkin ovat tapahtuneet! heittää puolestaan rakastan veroja.

-Tupakkaa ja alkoholia voisi verottaa vielä tuplana ja kukaan ei siitä näkisi nälkää eikä kärsisi kurjuutta, ehkä jopa päinvastoin! ehdottaa t.a.

Lue lisää aiheesta:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.