Mainos

Suomalaiset juovat entistä sivistyneemmin

Suomalaiset nauttivat alkoholia yhä enemmän eurooppalaiseen tapaan. Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen tietojen mukaan oluen myynti ravintoloissa putosi viime vuonna lähes kymmenellä prosentilla. Myös väkeviä tilattiin entistä vähemmän.

Sen sijaan ulkona syöminen, lonkero ja miedot viinit ovat nostaneet suosiotaan. Lisäksi asiakkaat ovat kehittyneet laatutietoisemmiksi.

STTV:n mukaan juomatavoissa on valtakunnallisia eroja. Esimerkiksi Pohjanmaalla anniskelu on pienempää kuin Itä-Suomessa. Mietoja viinejä taas juodaan eniten Etelä-Suomen kasvukeskuksissa ja Lapissa taas suositaan väkeviä.

Juomatapojen muutokseen on monia syitä. Suomalaiset matkustelevat paljon ja tietoisuus kasvaa sitä kautta. Myös uudistuneen tupakkalain nähdään vähentäneen etenkin pubikansan oluen ja väkevien kulutusta.

- Kansanterveydelliset haitat alkoholin nauttimisesta ovat kuin itsestään muuttumassa pienempään suuntaan eli yhteiskunnan rajoitteet on vieneet kehitystä oikeaan suuntaan, toteaa Turun Osuuskaupan toimialajohtaja Jyrki Valanne.

Talouden taantuman ennustetaan lisäävän halvempien mietojen juomien kysyntää. Myös huhtikuuksi kaavailtu uusi kymmenen prosentin alkoholiveron korotus muuttanee kuviota.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.