Mainos

KUVAT: Suomalaiset jumissa Rooman kentällä: "Ihmiset yskivät savusta, kukaan ei tiedä mitään"

Rooman suurimmalla lentokentällä Fiumicinolla syttynyt tulipalo jäi vahinkojen osalta pieneksi, mutta kolmosterminaalin sulkeminen on aiheuttanut paljon hankaluuksia matkustajille.

Lisäksi lentokentän ohjeistukset ja varautuminen ongelmatilanteeseen saa paljon kritiikkiä suomalaisilta, jotka ovat parhaillaan jumissa väliaikaisissa tiloissa.

– Meidän jatkolentomme on mennyt, eikä kukaan tiedä mitä tässä pitäisi tehdä. Kukaan ei puhu englantia muutamaa sanaa enempää eikä lentoyhtiöihin saa yhteyttä, kertoo kotimatkalla ollut Etta Peltola MTV Uutisille.

Peltola ja hänen ystävänsä olivat lähdössä aikaisin aamulla Saksan kautta Suomeen, mutta aamuyöllä Fiumicinon terminaalissa kolme syttynyt tulipalo sotki aikataulut täysin.

– Tulimme kentälle kello neljän aikaan aamulla. Taksi jätti meidät kauemmaksi ja kertoi, että yöllä on ollut tulipalo. Terminaalin ulkopuolella oli valtavasti ihmisiä ja paljon savua, Peltola kertoo.

– Kukaan ei tiennyt mitään eikä ohjannut meitä minnekään. Odottelimme ulkona tunnin, savussa, kun lopulta pääsimme sisälle aulaan. Sielläkin ihmiset yskivät ja muutamia vietiin ambulansseihin saamaan apua hengitysvaikeuksiin. Osa on pukenut hengityssuojaimia.

Peltola kertoo olevansa parhaillaan pienehkössä tilassa satojen muiden matkustajien kanssa. Jatkolennot ovat jo menneet, eikä päivän kulusta ole vielä tarkkaa tietoa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Lufthansan kone toisi heidät Suomeen ensi yönä.

He ovat tavanneet lentokentällä kolme muutakin suomalaista, jotka pähkäilevät jatkoyhteyksien kanssa.

– Olisin todella toivonut paikalle lentoyhtiöiden edustajia, jotka voisivat auttaa uusien yhteyksien kanssa. Ihmisillä alkaa olla akut lopussa ja ainoa paikka, jossa puhelinta voi ladata, on vessa. Olemme saaneet vesipulloja, mutta ruokaa ei ole täällä missään saatavilla.

Peltolan mukaan lentokentällä leijailee edelleen vahva savunhaju. Hetki sitten virkailija toi matkustajille munkin.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, joka syttyi terminaalin matkatavaroiden käsittelyhallissa.

Kolme ihmistä joutui sairaalahoitoon heidän hengitettyään savua.

Loukkaantuneiden määrää on vähentänyt se, että terminaali oli tulipalon syttymishetkellä lähes tyhjä. Terminaalista evakuoitiinkin lähinnä henkilökuntaa.

Palon vuoksi Fiumicinon terminaali kolme pysyy suljettuna iltapäivään saakka.

Tilanne on aiheuttanut hankaluuksia myös muille Rooman kautta matkustaville. Esimerkiksi MTV Uutisten toimittaja Antti Mälkönen on parhaillaan matkalla Lampedusan saarelle Rooman kautta, mutta matka on jumahtanut jo Helsinki-Vantaalle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.