Suomalaiset julkkisnaiset lähtivät mukaan uuteen somehaasteeseen – täyttyikö sinunkin Instagram upeista mustavalkokuvista? Tästä on kyse!

7:42
Sara Sieppi nähtiin Joonas Nordman show'n vieraana keväällä.

Täyttyikö sinunkin Instagram-feedisi naisten mustavalkokuvista? Myös suomalaiset julkkisnaiset lähtivät mukaan uuteen somehaasteeseen. 

Tällä viikolla Instagramissa on saatu ihailla naisten upeita mustavalko-otoksia. Kyseessä on kansainvälinen somehaaste, jonka tarkoituksena on lisätä naisten vaikutusmahdollisuuksia ja voimaannuttaa naisia. Upeita mustavalkokuvia voi löytää Instagramista hashtageilla: #challengeaccepted#womensupportingwomen ja #blackandwhitechallenge.

Haaste oli ehtinyt kerätä tiistaihin mennessä jo useita miljoonia osallistujia ja uusia kuvia tulee jatkuvasti lisää. Haaste leviää tällaisella englanninkielisellä yksityisviestillä: 

"Instagramissa on meneillään naisten vaikutusmahdollisuuksia koskeva haaste. Mielestäni olet niin periksiantamaton ja uskomaton, ja valitsin pitkään harkiten, kuka mielestäni vastaa haasteeseen.... mutta ennen kaikkea valitsin tuntemani naiset, jotka jakavat arvoni ja näkemykseni maailmasta. Olet yksi niistä naisista. Jaa itsestäsi yksi mustavalkovalokuva, kirjoita sen yhteyteen 'haaste hyväksytty' ja mainitse nimeni. Haasta sen jälkeen 50 muuta naista tekemään sama, yksityisviestillä. Valitsin sinut, koska olet kaunis, vahva ja uskomaton. Rakastetaan toisiamme!"

Vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, kuka haasteen laittoi aluilleen. Tiistaina kuitenkin moni huomautti sosiaalisessa mediassa myös siitä, että kyse ei ole pelkästään naisten voimaannuttamisesta, vaan taustalla on myös vakavampi viesti. Haasteen tarkoituksena on tuoda esiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja naisten lisääntyneet murhat Turkissa. Turkissa murhatuista naisista julkaistaan usein mustavalkoinen kuva mediassa. Haasteen kerrotaan saaneen sytykkeen siitä, kun ex-poikaystävä murhasi 27-vuotiaan turkkilaisopiskelija Pinar Gültekinin.

Suomalaisjulkkiksista haasteeseen mukaan ovat tähän mennessä lähteneet ainakin Johanna Puhakka, Sara Sieppi, Lola Odusoga, Susanna Laine, Emilia Vuorisalmi, Kirsi Alm-Siira, Irina Vartia, Shirly Karvinen, Rosanna Kulju ja Mervi Kallio

EDIT: Juttuun lisätty lisätietoa haasteen alkuperästä. Juttua muokattu 29.7. klo 7.55.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja