Mainos

Suomalaiset hyväksyvät kriisinhallintajoukot

Runsas puolet suomalaisista suhtautuu myönteisesti EU:n kriisinhallintajoukkojen perustamiseen. Kansalaisten puolustusinto muutenkin nousussa.

Suomalaiset hyväksyvät rauhanturvaamiseen osallistumisenja kriisinhallintajoukot. Sen sijaan suurin osa suomalaisista ei hyväksy Kosovon ilmaiskujen kaltaisia rauhaanpakottamisoperaatioita.

Kyselyssä miehet suhtautuivat naisia myönteisemmin EU:n perusteilla oleviin kriisinhallintajoukkoihin. Tiedot käyvät ilmi Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tänään julkistettavasta katsauksesta.

Suurin osa suomalaisista olisi valmis puolustamaan maataan aseellisesti vaikka lopputulos näyttäisikin epävarmalta. Myös usko siihen, että Suomi pärjäisi tavanomaisin asein käytävässä sodassa on vahva.

- Suomalaisten maanpuolustusinto on ollut koko 90-luvun erittäin korkea, ja näyttää siltä, että se on edelleen nousussa, sanoo puolustusministeriön pääsihteeri Silvo Hietanen .

Kyselyn perusteella näyttäisi, että Suomalainen uskoo uhä, että vihollinen tulee Idästä.
- Täytyy muistaa, että itärajan tuntumassa asuu enimmäkseen vanhempää väestöä, muistuttaa MTV3:n haastattelema Hietanen. Hän lisää myös, että nuorten puolustus tahdossa on tapahtunut selvä hyppäys ylöspäin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.