Mainos

Suomalaiset hanakasti ulkomaille lomailemaan

Suomalaisten into matkustaa talvikauden lomalla etelän lämpöön kasvaa. Suomen matkatoimistoalan liitto ennakoi, että lähes 430 000 suomalaista lähtee ensi talvikaudella lentäen ulkomaille vapaa-ajan valmismatkalle. Määrä olisi muutamia prosentteja enemmän kuin viime talvikaudella.

Talvikauden kokonaistarjonnasta on tällä hetkellä myyty jo lähes puolet. Matkojen varausten määrä on selvästi suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Matkustajat ovat siten varanneet lomamatkojaan aiemmin kuin viime vuonna ja myynti jatkuu tasaisena. Talvikausi koskee aikaa lokakuun alusta huhtikuun loppuun. Kesäkauden matkustajaluvuista on vasta olemassa ennakkoarvioita, sillä kausi jatkuu lokakuun lopulle. Arvioiden mukaan lähes puoli miljoonaa matkustajaa suuntaisi vapaa-ajan valmismatkansa lentäen ulkomaille kesäkaudella.

Suomalaiset tuntuvat olevan uskollisia talvikauden lempikohteelleen Kanariansaarille - sinne reissataan entiseen malliin. Kesäkauden ykköskohde oli ylivoimaiseen tapaan tänäkin vuonna Kreikka. Kakkossijalla oli Espanja ja kolmantena Turkki. Niitä seurasivat Kypros, Italia ja Portugali. Myös kaukokohteilla on oma vetovoimansa, joka kuitenkaan ei yllä Välimeren tenhoon saakka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.