Mainos

Suomalaiset eivät usko tasa-arvoon oikeudessa

Selvä enemmistö suomalaisia uskoo, etteivät he ole tasaveroisia lain edessä.

MTV:n teettämän mielipidetiedustelun mukaan 65 prosenttia vastaajista ei uskonut tasavertaisuuteen. Suurin osa vastaajista uskoi korkeimman oikeuden tuomarin Eeva Vuoren tienneen miehensä tekemisistä ja haluavat Vuoren eroavan.

Korkeinta oikeutta on arvosteltu viime viikkoina oikeuden jäsenten sivutöiden ja tuomari Eeva Vuoren aviopuolison osin pimeinä maksettujen huvilakauppojen vuoksi. Radarin tekemässä mielipidetiedustelussa kysyttiin 5OO:ltä suomalaiselta eilen ja toissapäivänä, ovatko he tasaveroisia lain edessä.

Vastaus oli selkeän kielteinen: 65 prosenttia kyselyyn vastanneista ei uskonut suomalaisten tasavertaisuuteen lain edessä. 30:llä prosentilla oli usko kuitenkin vielä säilynyt.

Noin 70 prosenttia vastanneista oli seurannut korkeimman oikeuden jäsenen Eeva Vuoren ja hänen aviopuolisonsa tekemiä huvilakauppoja koskevaa keskustelua tiedotusvälineissä. Heistä taas noin 90 prosenttia uskoi, että Eeva Vuori tiesi miehensä tekemistä huvilakaupoista.

Vajaat 70 prosenttia vastaajista haluaisi edelleen, että Eeva Vuori eroaisi korkeimmasta oikeudesta. 66 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, etteivät korkeimman oikeuden jäsenet voi toimia esimerkiksi firmojen hallintoneuvostoissa tai firmojen palkkaamana välimiesoikeuksissa.

Puolet vastanneista kertoi, että heidän luottamuksensa korkeinta oikeutta kohtaan on vähentynyt. Tutkimustulos kertaa jo aiemmin julkisuudessa olleita näkemyksiä. Eli korkeimman oikeuden uskottavuus on kärsinyt, tuomioistuinlaitoksen maine pitäisi puhdistaa ja kansan usko kaikkien tasaveroisuuteen lain edessä on kärsinyt pahasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.