Mainos

Suomalaiset asiantuntijat suorittaneet lisää ruumiinavauksia

Suomalainen asiantuntijaryhmä kertoi tänään tehneensä Pristinan yliopiston lääketieteen laitoksessa ruumiinavaukset 11:lle Racakin kylän epäillyn joukkomurhan uhrille. Patologit kieltäytyivät antamasta ruumiinavauksista "mitään kommentteja" ennen kuin työt on suoritettu loppuun.

Asiantuntijaryhmän edustajan Juha Ottmanin mukaan ruumiinavaukset on tarkoitus saattaa loppuun viimeistään torstaihin mennessä. Joitakin näytteitä toimitetaan Helsinkiin mm. DNA-tutkimuksiin ja se vaatii lisää aikaa.

Ennen suomalaisten lauantaina aloittamia tutkimuksia jugoslavialaiset lääkärit tekivät 16 ruumiinavausta. Ottmanin mukaan suomalaisryhmä katsoo avauksista tehtyjä videonauhoja ja päättää sen jälkeen, onko toinen ruumiinavaus välttämätön. Hänen mukaansa jugoslavialaiset lääkärit ovat olleet halukkaita yhteistyöhön.

Etyjin tarkkailijaryhmä löysi Racakin kylän alueelta 45 surmatun albaanin ruumiit tammikuun puolivälissä. Näistä 40 on toimitettu tutkittavaksi Pristinaan ruumiinavausta varten. Viisi ruumista on vielä toimittamatta.

Etyjin tarkkailijaryhmän johtaja William Walker on syyttänyt Jugoslavian turvallisuusjoukkoja Racakin joukkomurhasta. Jugoslavian viranomaiset ovat kiistäneet syytteet ja sanoneet siviilien kuolleen yhteenotoissa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.