Suomalaisesta suosikkiruoasta tuli hitti Briteissä

Britanniassa ahmitaan nyt innokkaasi puuroa.

Suomalaisten suosimasta aamiaisruoasta puurosta on noussut muutamassa vuodessa hittiruoka Britanniassa. Puuro on kasvattanut suosiotaan erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, jotka ovat korvanneet sokeriset aamiaismurot terveellisemmäksi mieltämällään puurolla. Puuromarkkinat ovat tuplaantuneet Britanniassa vuodesta 2008 ja tuoreen selvityksen mukaan jopa puolet väestöstä kertoo syövänsä puuroa.

Brittien suosioon on noussut erityisesti suomalaisillekin hyvin tuttu kaurapuuro. Kauran on todettu useissa tutkimuksissa tekevän hyvää terveydelle muun muassa laskemalla verensokeria. Kaurapuuro on myös verrattain edullista ruokaa, joka pitää kuitenkin vatsan kylläisenä. Puurosta on noussut niin suuri ilmiö Britanniassa, että jopa pikaruokaketjut ovat ottaneet herkun ruokalistoilleen. Aamupuuroa voi nauttia jopa McDonald'sissa.

Brittien suosiossa ovat myös erilaiset makupuurot, jotka ovat löytäneet tiensä myös suomalaisten ruokapöytään. Puuroa ei syödä enää pelkästään maidon tai sokerin kera, vaan joukkoon lisätään esimerkiksi marjoja, hedelmiä, vaahterasiirappia tai pähkinöitä

Herkuttele kotona:

Resepti aukeaa isommaksi klikkaamalla.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja