Suomalaisen Varjon ammattikäyttöön tarkoitetut VR-lasit myyntiin 5 995 dollarin hintaan

Suomalainen startup-yritys Varjo on aloittanut virtuaalitodellisuuslasiensa tuotannon, yhtiön tiedotteessa kerrotaan. Ammattilaiskäyttöön tarkoitetut lasit sisältävät uraauurtavaa teknologiaa.

Varjon VR-1-virtuaalitodellisuuslasit sisältävän alansa ensimmäisinä niin kutsutun bionisen näytön, jonka tarkkuus vastaa ihmissilmän tarkkuutta. Lasien tarkkuus on Varjon mukaan 60 megapikseliä astetta kohtaan. Tämä on 20-kertainen määrä kilpailijoihin verrattuna ja mahdollistaa lasien monipuolisemman käytön. Esimerkiksi lento-opetusta ei ole toistaiseksi voitu antaa VR-laseilla niiden epätarkan näytön vuoksi, mutta bionisen näytön myötä ongelmat siirtyvät historiaan.

Uutuuslasit sisältävät lisäksi 20/20 Eye Trackingiksi kutsuttua silmän liikkeitä seuraavaa teknologiaa, joka on niin ikään kehittyneintä alallaan, Varjon tiedotteessa kerrotaan. Lasit toimivat yhdessä joko NVIDIA GTX 1080 / 2080 tai viimeisimpien Quadro-näytönohjainten kanssa.

Varjon VR-1-lasit maksavat 5 995 Yhdysvaltain dollaria, noin 5 300 euroa, minkä päälle voi halutessaan ostaa vuosittaisen ohjelmistotuen 995 dollarin, noin 880 euron, vuosihintaan.

Uutuuslasien myynti aloitetaan ensi alkuun 34 maassa, joihin lukeutuu muun muassa Euroopan maita ja Yhdysvallat. Varjo on niin ikään solminut yhteistyösopimuksen alihankkijajätti Flexin kanssa, mistä voi olla etua tuotantomäärien mahdollisesti kasvaessa.

Elokuussa 2016 perustettu Varjo on kerännyt lasiensa valmistusta ja myyntiä varten yhteensä 46 miljoonaa dollaria rahoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat