Suomalaisen jalkapallon kirkkaimpiin nuorisotähtiin kuuluva Lassi Lappalainen odotti Helsinki Cupia kuukausia ja janosi voittaa: "Se on asia, josta voi yhä tänä päivänä kuittailla"

Kaksi mestaruutta, hopea, pronssi ja paljon maaleja. 20-vuotiaan Lassi Lappalaisen muistot Helsinki Cupista ovat menestystä täynnä.

– Helsinki Cup oli turnaus, jota juniorina odotti aina kaksi kuukautta etukäteen. Viikko hengailtiin joka päivä kymmenen tuntia Stadissa, se oli hienoa aikaa, HJK-hyökkääjä muistelee MTV Urheilulle.

Pelejä Euroopan kolmanneksi suurimmassa junioriturnauksessa kertyy aina, mutta pelikentällä räjähtävästä nopeudesta tunnettu Lappalainen muistaa, että lapsena eivät maitohapot painaneet.

Kaksi maalia Mestarien liigan karsintaottelussa Torshavnia vastaan tiistaina iskenyt Lappalainen on Espoon Palloseuran kasvatti. 13-vuotiaana tie vei HJK:hon, jossa viime aikoina annetut näytöt ja pirteät otteet maajoukkueessa ovat herättäneet Serie A -seura Bolognan kiinnostuksen. Lappalainen vahvisti italialaisseuran tekemän tarjouksen Ilta-Sanomille.

Yksi muisto Helsinki Cupista tulee nuorelta mieheltä nopeasti. Lappalaisen edustama Espoon Palloseura kohtasi vuonna 2012 turnauksen välierässä Espoon Hongan, jossa pelasivat muun muassa Rovaniemen Palloseuraa Veikkausliigassa nykyään edustava Lucas Lingman sekä Brighton & Hove Albionin maalivahti Hugo Keto.

– Olimme sopineet valmentajan kanssa, joka oli isäni, että otamme Lingmanin tarkasti kiinni. Ei auttanut. Luke iski kaksi maalia ja hävisimme ottelun. Matsista jäi mieleen, kun Lucas teki ottelun ensimmäisen ja tälläsin seuraavassa hetkessä suoraan aloituksesta Hugon yli pallon maaliin. Se on asia, josta voi yhä tänä päivänä kuittailla, Lappalainen nauraa.

Helsinki Cupissa voittaminen ja pitkälle eteneminen oli jo nuorena Lappalaiselle kaikki kaikessa.

– Se oli iso juttu itselleni, kun ensimmäinen kerran voitimme Helsinki Cupin. Pääsimme pelaamaan yhden loppuottelun Olympiastadionilla. Upeita muistoja, Lappalainen sanoo.  

Lue myös:

    Uusimmat