Mainos

Suomalaisen hyväntekijän loman karu loppu – autosta vietiin kaikki, vauva kotiin vain vaipoissa

Hyväntekeväisyystempauksistaan tunnettu helsinkiläinen Brother Christmas kohtasi Italian-lomansa päätteeksi ikävän yllätyksen. Hän huomasi lounaalta palatessaan, että auton takaikkuna oli rikottu ja vorot olivat vieneet kaiken irtaimen.

Varkaiden matkaan lähti melkoinen määrä omaisuutta, koska Brother Christmas oli ollut reissussa viikon perheensä kanssa. 

– Toscanassa oltiin viikko ja ajateltiin pysähtyä Roomassa lounaalla. Jätettiin auto tien varteen ja kun tultiin takaisin parin tunnin päästä, takalasi oli rikki ja auto tyhjä. Lastenistuimet eivät olleet kelvanneet.

Perheen paluumatka sentään onnistui ajallaan, koska passit olivat matkassa lounasreissulla. Lisävaatetus tosin olisi kelvannut: perheen vauvalla oli päällään vain vaipat ja t-paita.

– Onneksi saatiin skidille lentokoneessa peittoa päälle.

Brother Christmas on tehnyt erinäisiä hyväntekeväisyystempauksia pitkin kulunutta vuotta. Toukokuussa hän järjesti Helsingissä ravintolan ylijäämäruokaa pitkäaikaisasunnottomille.

Into toisten auttamiseen ei ole kadonnut mihinkään, vaikka perheloma Italiassa saikin ikävän päätöksen.

– Huomenna jo jatketaan parran kanssa.

Brother Christmas kertoo, että suuretkin yritykset ovat kiinnostuneet tekemään hyväntekeväisyyttä ruohonjuuritasolla. Mies virittelee yhteistyötä muun muassa rakennusliikkeiden kanssa. Tarkoitus olisi kerätä rakennustyömailta ylijäänyttä tavaraa, esimerkiksi ovia ja ikkunoita. Pientä esimakua tästä on jo saatu. 

– Pihafirma siivoili varastoaan ja lahjoitti pari pihakivisettiä. Myin ne ja ostin rahoilla sählymailat vantaalaiseen lastenkotiin.

Ylijäämätavaraa kauppaamalla Brother Christmas sitten rahoittaisi ainakin uusia hyväntekeväisyystempauksia. Mahdollisesti siinä sivussa voisi tienata omankin elantonsa. Lomareissulla kadonneet tavarat menevät kuitenkin vakuutuksen piikkiin tai miehen omasta pussista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.