Suomalaisen huippulupauksen tavoitteena on naisten NBA, puheluja sataa päivittäin: "Isoin unelma, joka minulla on koskaan ollut"

Suomen koriksen 17-vuotiaan superlupauksen tähtäimessä naisten NBA 2:17
Katso videolta, kun Awak Kuier näyttää donkkaustaitonsa!

Awak Kuier ei ole tavallinen 17-vuotias. Kotkassa koripallo-oppinsa saanutta nuorta naista hehkutetaan jopa ikäluokkansa maailman parhaaksi, ja miltei kaikki Yhdysvaltain suuret yliopistot tahtovat saada suomalaisen joukkueeseensa.

Helsinki Basketball Academyä edustavassa Kuierissa ihastusta herättää fysiikka: 17-vuotias lupaus on 194 senttimetriä pitkä ja syliväli on yli kaksi metriä. Hän on myös yksi harvoista naisista, joka kykenee donkkamaan.

– On todella siistiä, kun sen tekee. Joukkuekaverit saa mukaan siihen henkeen ja tulee hyvä fiilis, Kuier sanoi MTV Urheilulle.

Kuier on kotoisin Etelä-Sudanista, mutta syntyi Egyptissä. Hän muutti kaksivuotiaana perheensä kanssa Kotkaan.

Koripallotaidot on huomattu myös muualla kuin Suomessa.

– Kun avaan puhelimeni, siellä on 3-4 sähköpostia ja pari puhelua. Amerikan top 100-kouluista varmaan 80 tai jopa 90 on ollut yhteydessä, HBA:n ja naisten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen kertoi MTV Urheilulle.

Kuierin tavoitteet ovat korkealla, sillä hän tahtoo päästä yliopistoon ja sen kautta naisten NBA:han. Hän olisi huippusarjan ensimmäinen suomalainen.

– Se on ihan ykköstavoite, ei ole mitään sitä isompaa. Siksi ajattelin mennä yliopistoon, sieltä on helpompi mennä sinne (WNBA:han). Se on isoin unelma, joka minulla on koskaan ollut.

Miten Kuieria on kuvailtu koripallopiireissä? Entä miltä huippulupauksen donkkitaidot näyttävät? Katso koko juttu ylälaidan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat