Suomi-koriksen 17-vuotiasta superlupausta verrataan Lauri Markkaseen – "Meillä ei koskaan aikaisemmin ole ollut tällaista pelaajaa"

2:17

Donkeistaan tunnettua 17-vuotiasta koripallolupausta Awak Kuieria verrataan jopa Lauri Markkaseen.

Kuierin päävalmentaja sekä naisten maajoukkueessa että seurajoukkue HBA:ssa on Pekka Salminen, joka vertaa kotkalaiskasvattia Suomi-koriksen suurimpaan supertähteen.

– Awakissa on paljon samaa kuin Lauri Markkasessa. Hän on niin monipuolinen, että vaaratekijänä jopa on, että jokin osa-alue jää käyttämättä. Hän on niin taitava naama koria kohti, että jääkö hän sitten menemättä korin alle, Salminen kysyy MTV Urheilun haastattelussa.

– Tämä on tasapainon löytämistä hänen peliinsä, ettei jää kolmasosaa taidoista käyttämättä.

Kuierin suurimpana tavoitteena on naisten NBA, missä yksikään suomalainen ei ole pelannut. Naiskoripallon suurimmat rahat liikkuvat Euroopan huippusarjoissa, mutta naisten NBA:kin on piinkova ammattilaissarja.

Kiinnostus ympäri maailmaa on mieletöntä. Pelkästään tällä viikolla useat amerikkalaiset yliopistovalmentajat ovat olleet paikan päällä seuraamassa HBA:n harjoituksia. Yliopistojen lisäksi eurooppalaisseurat ja eri agentit ovat 194-senttisen suomalaisen perässä. Toista vuotta Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskelevan Kuierin ei tarvitse yhteydenotoista murehtia.

– Awakin puhelinnumero on minun puhelinnumeroni. Soittavat minulle ja tyttö saa keskittyä elämään ja ennen kaikkea koulunkäyntiin tässä vaiheessa, Salminen toteaa.

Lukio loppuun Suomessa ja ylioppilaslakki päähän. Mutta mitä sitten? Yhdysvaltoihin yliopistoon?

– Tämä on erittäin hyvä kysymys. Meillä ei koskaan aikaisemmin ole ollut tällaista pelaajaa. Kannattaako sinne yliopistoon ollenkaan mennä? Muita vaihtoehtoja ei ihan hirveästi ole, mutta kaikki tutkitaan. Perheen ja pelaajan kanssa katsotaan, mikä on paras vaihtoehto. Sitä ei vielä tiedä, tässä on kaksi vuotta lukiota jäljellä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja