Mainos

Edon Maxhuni – Susijengin seuraava Petteri Koponen?

4:24

Hyvinkääläinen koripalloilija Edon Maxhuni kuuluu ikäluokkansa lahjakkaimpiin koripalloilijoihin Euroopassa.

17-vuotiaan pelintekijän potentiaali on noteerattu myös Euroopan ulkopuolella, sillä tulevana viikonloppuna Maxhuni osallistuu Torontossa NBA:n All Stars -viikonlopun yhteydessä pidettävälle nuorten huippulupausten maailmanleirille, johon on Euroopasta kutsuttu 13 lajin tulevaisuuden nimeä. Maxhunin vahvuudet koripallossa ovat henkinen kantti ja korinteko.

- Oon joukkueessa semmonen johtaja. Osaan tehdä koreja ja hoitaa joukkueen voittavalle tielle, toteaa Maxhuni kysyttäessä, millä ominaisuuksilla hän erottuu muista pelaajista.

Maxhunia valmentaneet sanovatkin, että Hyvinkään Pontevan kasvatti on pelaaja, joka omaa poikkeuksellisen hyvän paineensietokyvyn. Sitä tarvitaan tänä viikonloppuna, kun Maxhuni pääsee mittauttamaan tasonsa 40 maailman parhaan vuonna -98 syntyneen koripallolupauksen kanssa Torontossa. Maxhuni arvostaa pääsyn maailmanleirille uransa tähänastiseksi kohokohdaksi.

- Aika iso merkitys mulle! Tästä lähtee nyt mun korisura käyntiin, iloitsee Maxhuni.

Selkeät tavoitteet

Maxhuni edustaa 1. divisioonassa pelaavaa helsinkiläistä HBA Märskyä, jossa pisteitä on tällä kaudella syntynyt keskimäärin 19 per peli. Maajoukkueessa seuraava tähtäin on elokuulla, Turkissa pelattavissa alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa.

Isossa kuvassa tavoitteet koripallouran suhteen ovat selkeät

- Haluan pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Jos ei nyt Eurooppaan, niin sitten yliopistoon ja sitä kautta NBA:hin. Maajoukkueen puolella olisi kiva päästä pelaamaan 2017 kotikisat Suomessa, Maxhuni ynnää.

Maxhuni tiedostaa, että edessä on paljon raakaa työtä, jotta ovet Euroopan tai jopa NBA:n suuntaan jonain päivänä aukenisivat. Kovaan työntekoon Maxhunin on opettanut oma isä Besim Maxhuni, joka muutti Suomeen Kosovosta 90-luvulla. Hyvinkään Pontevan miesten joukkuetta valmentava isä antaa pojalleen paljon palautetta, ja poika kuuntelee.

- Palautetta tulee joka matsin jälkeen, joka treenin jälkeen ja sitä on ihan kiva kuunnella, kun kertoo neuvoja. Negatiivisia ja positiivisia juttuja tulee. Sen mä otan aina vastaan. Isä on vähä semmonen mun personal coach, hymyilee Maxhuni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.