Mainos

Suomalaisbloggaaja Jessica muistuttaa: "Aikuinen tarvitsee harrastuksen, vaikka olisikin äiti"

Laihduttamisen sijaan personal trainer kehottaa etsimään muita motivaation lähteitä liikunnan pariin hakeutumiselle. 

Personal trainer Jessica Silfvernagel julkaisi blogissaan tekstin, jossa hän ottaa kantaa aikuisten liikuntatottumuksiin. Omassa työssään hän kertoo elämän pyörivän melko pitkälti laihduttamisen ympärillä, ja hän mainitseekin ulkonäön ja terveydelliset seikat tyypillisimmiksi syiksi siihen, miksi aikuiset hakeutuvat liikunnan pariin.

– Kivan ja kiinnostavan ajanvietteen löytäminen on toissijaista, koska aikuiset vaativat usein itseltään hyvin perusteltuja syitä tehdä jotain, Silfvernagel toteaa.

Vaikka laihduttaminen ja terveys ovat naisen mukaan hienoja juttuja, hän valmentajana toivoisi muutakin muutosta asiakkaansa elämään. Kun saavutettu painonpudotustavoite on saavutettu, motivaatio putoaa helposti. Pelkkä kunnon ylläpito ei useinkaan riitä syyksi hakeutua liikunnan pariin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

–  Olen sitä mieltä, että iästä riippumatta ihminen tarvitsee tavoitteita, ja ihminen tarvitsee myös harrastuksen, vaikka olisikin äiti tai kiireinen yrittäjä. Jos itsensä toteuttamiselle ei jää mitään muuta rakoa kuin illalla puhelimen selaaminen, niin jossain vaiheessa tulee seinä vastaan. Aikuisillakin kuitenkin on olemassa se lapsen leikkimielisyys, ja aivan varmasti myös kilpailuhenkisyys, mikä kuitenkin usein näkyy vaan työelämässä, nainen toteaa.

Mikä tahansa liikunta voi saada syvemmän merkityksen

Tavoitteiden asettaminen myös urheilussa on naisen mukaan aikuisellekin erittäin tervettä ja sallittua. Oman kehityksen huomaaminen urheilussa tuo Silfvernagelin mukaan aivan erilaista tyydytystä kuin saavutukset työelämässä. Urheilu voi nostaa niin itsetuntoa kuin luoda pysyvyydenkin tunnetta. 

– Jos nuoruudessa ollaan yleisurheiltu maajoukkueessa, niin jopa kilpailutavoitteen asettaminen voisi olla hyvä veto. Aikuisten lajeja fitneksen lisäksi on vaikkapa voimalajeina painonnosto ja voimanosto, sekä kestävyyslajeina thriatlon, maraton-juoksu, pyöräily, hiihto, uinti ja niin edelleen. Myös aikuisten joukkueita on paljon paikkakunnasta riippuen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Riippumatta tavoitteesta, naisen mukaan tärkeintä olisi kuitenkin se, että laji alkaisi tuntua luonnolliselta elämäntavalta, ei jatkuvalta tarpomiselta. 

– Uskon siihen, että kun pääsee eroon tarpeesta laihduttaa ja eroon puntarin kyttäämisestä, niin mikä liikuntamuoto tahansa saa uuden, syvemmän merkityksen. Ei se mitä teet, vaan se miten teet.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.