Mainos

Suomalaisäidin pysäyttävä blogikirjoitus: ”Moni lapsi ei saa kuulla vuoden aikana kertaakaan olevansa hyvä”

Huono äiti -blogin kirjoittaja avautuu tavasta, jolla lapsia arvotetaan koulumaailmassa.

"Taas on yksi kouluvuosi kohta takana. Monella lapsella niin, ettei hän kuullut kertaakaan olevansa hyvän arvoinen."

Näin alkaa suomalaisäidin Huono äiti -blogin kirjoitus. Kirjoittaja avautuu blogissaan siitä, miten kouluissa kehutaan aivan liian vähän ja keskitytään sen sijaan antamaan negatiivista palautetta aina, kun mahdollista.

Kirjoittajan mukaan syy löytyy suomalaiskoulujen käyttämästä Wilma-järjestelmästä, jossa ikävän palautteen lähettäminen opettajalta vanhemmille on liian helppoa. Kirjoittajan mukaan sähköinen viestijärjestelmä Wilma ei ole onnistuneesti korvannut entisaikojen reissuvihkoja tai opettajalle soitettuja puheluita, vaan siitä on tullut ”lasten reaaliaikainen rikosrekisteri”.

Wilmassa on mahdollista välittää vanhemmille tietoa jälkikasvunsa pienistä rikkeistä nopealla kommentilla. Huono äiti -blogissa kuvaillaan lausuntoja muun muassa näillä esimerkeillä: ”lapsi oli liian kauan vessassa”, ”lapsella oli koulussa karkkia” ja ”lapsi pieraisi tunnilla”.

Järjestelmän voi välittää myös hyvää palautetta niin kutsutuilla hyvä-merkinnöillä. Näitä blogin kirjoittajan mielestä käytetään aivan liian vähän – tämä tosin johtunee kulttuuristamme:

– Suomessa lapsi kasvatetaan haukkumisen ja arvostelun kautta.

– On lapsia, jotka eivät ole saaneet yhtään hyvä-merkintää Wilman kautta koko ala-asteen aikana.

Kirjoittaja ilmaisee huolensa, jonka mukaan Wilma on monelle perheelle pelkkä kielteisen palautteen automaatti – pahimmillaan sitä tulee jopa päivittäin.

– Kun lapsi puristaa kevätjuhlissa sitä surkeaa todistustaan seiskan käytösnumerolla, ei hän itsekään siitä nauti. Kuka haluaisi olla tarkoituksella huono ja kelvoton? Ei kukaan.

Video: Mitä köyhä lapsi tekee kesällä?

16:48

Lähde: Huono äiti -blogi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.