Mainos

Suomalais-amerikkalainen pariskunta souti Havaijille

Yhdysvalloissa asuva suomalaisyrittäjä Sami Inkinen ja hänen Meredith-vaimonsa ovat päässeet pienellä soutuveneellään perille Havaijille. Matkaa on voinut seurata pariskunnan blogista.

Pariskunta lähti matkaan puolitoista kuukautta sitten San Franciscosta. Soutumatkaa tuli kaikkiaan 2765 merimailia, yli 4400 km. Loring ja Inkinen ovat kolmas pariskunta, joka on onnistunut soutumatkassa Amerikan mantereelta Havaijille. Soututempauksellaan he halusivat kiinnittää huomiota sokerin vaarallisuuteen. Teräsmieskisoja harrastaneella Inkisellä todettiin hiljattain diabeteksen esiaste.

Inkinen oli jo aiemmin tällä viikolla julkisuudessa, kun hänen Yhdysvaltoihin perustamansa ja osittain omistamansa kiinteistökauppayhtiö Trulia myytiin 2,6 miljardin euron kauppasummalla kilpailijayhtiö Zillowille. Zillow ja Trulia ovat olleet kilpailijoita verkon kiinteistökaupassa. Inkinen omisti vielä jokin aikaa sitten noin 10 prosenttia Trulian osakkeista.

Pariskunnan suunnitelma on selviytyä soutumatkasta kahdessa kuukaudessa, sokeritonta ja vähähiilihydraattista ruokaa oli varattu 80 päiväksi. Aviopari souti hiilikuituista, noin kuuden metrin pituista venettään vuorotellen. 

Inkinen ja Loring ovat kestävyysurheilijoita, Inkinen on huipputason triathlonisti. 

Inkinen twiittaasi tänään, että mitään tervetuliaisjuhlia on turha odottaa, molemmat soutajat ovat viime päivien urakoinnista ja valvomisesta täysin puhki. Pariskunnan ystäviä on kuitenkin lentänyt Havaijille, joten jonkinlaiset juhlat on varmasti lähipäivinä odotettavissa. Pariskunta souti merimatkan ilman tukialusta. Veneen keulassa oli pieni kajuutta jossa pystyi nukkumaan.

Tempauksen taustalla sokerin vaarallisuus

Inkinen on kertonut tempauksellaan haluavansa herättää huomiota sokerin käytön vaarallisuudesta.

- Aiomme käyttää soudunaikaista ruokavalioamme esimerkkinä siitä, että ilman sokeria ja sokerinkaltaisia hiilihydraatteja pystyy selviytymään tämän kaltaisesta äärimmäisestä urheilusuorituksesta.

Pariskunnan soutumatkaa ovat seuranneet tuhannet ihmiset eri puolilta maailmaa. Tuttujen ja tuntemattomien kannustavat viestit olivat tärkeitä rannattomalla merellä suurten aaltojen keskellä. Maanantaina Meredith kirjoitti blogissaan, että Havaijille on matkaa vielä 300 merimailia, mutta molemmat soutajat unelmoivat perille pääsemisestä, kuumasta kylvystä ja kokovartalohieronnasta.

- Olimme laskeneet että olisimme perillä lauantaina iltapäivällä, mutta sitten tuuli kääntyi taas vastaiseksi, eikä se enää taida onnistua. Me olemme keskellä seikkailua, jossa loppu jo häämöttää, mutta tuntuu siltä ettei pysty enää antamaan itestään mitään.

- Olemme molemmat kuitenkin kilpailleet kestävyyslajeissa sen verran, että tiedämme kokemuksesta, että aina siellä tankissa on vielä jotakin jäljellä riippumatta siitä kuinka pahalta tuntuu.

Viimeisen viikon aikana pariskunta tiivisti soutamistahtiaan entisestään niin että molemmat soutivat vuorokaudessa 14 tunnin sijasta 18 tuntia, 12 tuntia yhdessä ja kuusi tuntia yksin toisen nukkuessa. 

Kalorinkulutus päivässä kahden maratonin tasoista

Fyysisesti soutaminen on ollut melko rasittavaa, Inkisen laskelmien mukaan kaloreita kului päivässä saman verran kuin juoksemalla kaksi maratonia peräkkäin. Häntä on vaivannut toisessa kädessä lihaskiinnikkeiden kipeytyminen ja vanhat tutut alaselän kivut. Inkinen toteaa kuitenkin, että kaikista vaivoista ja ongelmista huolimatta heidän matkansa on edennyt päivä päivältä tehokkaammin.

- Matka taittuu hyvin, emme ole vielä eronneet, muistamme yhä nimemme ja sen mikä päivä nyt on, joten meidän on mentävä vielä jonkin matkaa ennen kuin saavutamme lopulliset rajamme, Inkinen veisteli blogissaan viime viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.