Suomalainen Vilma julkaisi rohkean kuvan: ”Menisikö teiltä ruokahalu, jos näkisitte meidät?”

Pieni lapsi ei osaa valita paikkaa tai aikaa nälälleen. Kauniin imetyskuvan julkaissut Vilma kertoo jatkavansa imettämistä julkisesti silloin, kun vauvalla on nälkä.

"Menisikö teiltä ruokahalu, jos viereisessä pöydässä näkisitte meidät?"

Näin lukee suomalaisen Vilman kuvan ohessa. Facebook-ryhmään jaetussa kuvassa Vilma imettää lastaan. Kuvatekstissä hän muistuttaa, ettei lapsi osaa valita paikkaa tai aikaa nälälleen.

– Kaikki paikat on oikeita syödä, kun on kyse pienestä ihmisestä, joka ei osaa pidätellä nälkäänsä.

"Ei ole jäänyt arvailujen varaan, mitä osa ihmisistä oli mieltä"

Vilma on seurannut julkisuudessa käytyä imetyskeskustelua ja suoranaista sanaharkkaa siitä, pitäisikö julki-imetys sallia. Kuvaan hän halusi ikuistaa itselleen ja pojalleen tärkeän hetken. Samalla hän halusi näyttää, kuinka arkinen ja luonnollinen asia imetys on.

– Minulta ei ole jäänyt huomaamatta nykypäivänä kovin pinnalle nostettu aihe, julkinen imetys. Halusin siksi omalla kuvaamani todistaa, kuinka kaunis tapahtuma imetys on, ja miten tärkeää se on pienelle ihmiselle. Toki kaikilta imetys ei suju, ja siitä ei tule itseään syyllistää, jos näin on. Mutta jos imetys onnistuu ja luonto niin suo, niin sitä ei missään nimessä tule peitellä millään tavalla, Vilma kertoo MTV Lifestylelle.

Vilma muistuttaa, että pieni vauva tarvitsee ruokaa aina paikasta ja ajasta riippumatta.

– On mielestäni uskomatonta, miten tasa-arvoa tässäkään asiassa ei olla vielä 2010-luvulla saavutettu, hän sanoo.

– Miehet saavat kulkea ilman paitaa ilman arvostelua, mutta oli imetystapa millainen tahansa, niin aina siitä jollakin löytyy sanottavaa tai arvosteltavaa, jos sen tekee näkyvällä paikalla.

Vilma ei toistaiseksi ole itse joutunut kasvokkain tapahtuvan, sanallisen arvostelun kohteeksi.

– Mutta sitäkin enemmän katseita, jotka kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, eikä ole jäänyt arvailujen varaan, mitä osa ihmisistä oli mieltä, Vilma sanoo.

– Syön itse ruokani muiden ihmisten seurassa, joskus välipalaa kaupan käytävällä, miksi siis en myös lastani voisi siinä ruokkia? Minulla ei itselläni ole myöskään tapana mennä syömään piiloon, tai varsinkaan vessaan, joten sinne en lastanikaan vie, Vilma toteaa.

"Jos imetys vain onnistuu, olkaa ylpeitä siitä"

Vilman julkaisemaan imetyskuvaan tuli lähinnä ihania ja kannustavia kommentteja. Ei kuitenkaan liene ihme, että soraääniäkin löytyi.

– Kuvani herätti myös niitä eriäviä mielipiteitä, kuinka naisten tulisi pitää rinnat piilossa muiden kuin oman miehen seurassa. Kuinka ruokahalu saattaa kadota, jos näkee naisen imettämässä, ja kaikkea kanssa.

Kommentit eivät Vilmaa liikuta. Hän kertoo jatkavansa imettämistä julkisesti aina, kun vauvalla on nälkä.

– Näin aion toimia niin kauan kuin imetys vain sujuu ja maitoa riittää. Imetys on lahja, jos se onnistuu. Sen parempaa ja helpompaa ravintoa ei ole muussa muodossa vauvalle tarjolla. Jos imetys vain onnistuu, olkaa ylpeitä siitä ja tarjotkaa maitoa paikasta riippumatta, kun pieni ihminen sitä tarvitsee.

 

***

2:26

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja