Mainos

Suomalainen viihtyy vedessä

Suomessa tehdään vuosittain 24 miljoonaa uimahalli- tai kylpyläkäyntiä. Ylivoimainen enemmistö Suomen uimahalleista pitääkin käyttöastettaan hyvänä. Uimahallit ovat jo nyt kovassa käytössä ja kävijämäärät näyttävät kasvavan edelleen, kertoo juuri julkaistu uimahallibarometri.

Nykyisellään uimahalleilla ja kylpylöillä on lähes 800 000 käyttäjää, eikä uusista tiloista ole tietoa, vaikka kysyntä kasvaa.

- Huolestuttavaa on se, että hallien kapasiteetti on jo nyt viety äärimmilleen, mutta hallirakentaminen jurnuttaa paikoillaan, arvioidaan barometrissä.

Uimahallien toimintaa ja tulevaisuudennäkymiä selvitettiin viime vuonna Suomen Kuntoliikuntaliiton ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton toteuttamassa Uimahallibarometrissa.

- Perinteisen uimisen rinnalle ovat nousseet vesijumppa ja vesijuoksu, joiden kysynnän arvioidaan kasvavan edelleen.

Oheispalveluja arvostetaan

Suomen Kuntoliikuntaliitossa visioidaankin, että tulevaisuudessa uimahallit ovat kaikkien yhteisiä hyvinvointikeskuksia. Tuoreessa barometrissä näkyy, että käyttäjät arvostavat uimahallien yhteydessä olevia muita palveluita kuten kuntosaleja. Vision tiellä on vain raha.

Rakentamisen kustannuksia pidetään yleensä kalliina. Käyttäjämäärien nouseminen uhkaa kuitenkin ruuhkauttaa hallit pahoin, sanoo Suomen Kuntoliikuntaliiton toiminnanjohtaja Jorma Savola.

- Käyttöaste on jo nykyisellään huikean kova. Miten tähän terveyttä edistävän liikunnan kasvavaan kysyntään pystytään vastaamaan, jos hallien palvelukapasiteettia ei kyetä laajentamaan ja jos halleja ei rakenneta lisää, sanoo Savola.

Kesäksi kuntoon uimalla

Jo ennestään suosittua kuntoliikuntamuotoa edistetään entisestään uudella kampanjalla. Sen tavoitteena on saada mahdollisimman moni kokeilemaan vesiliikuntaa.

Viime vuonna tempaus saavutti suuren suosion. Kampanjauimareita oli 45 000, ja uintimetrejä kertyi 246 miljoonaa. Kampanjan aikana uitiin siis yli 6 kertaa maapallon ympäri, kertoo Savola.

Kampanjan aikana uimahallit, koulut ja harrastajat kilpailevat allasmetrien ja vesiliikuntasuoritusten määrästä. Tänä vuonna viisiviikkoisessa rutistuksessa on mukana 94 hallia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.