Mainos

Suomalainen taide esittäytyy Britanniassa

Britanniassa on kevään ja kesän aikana tarjolla laajalti suomalaista kulttuuria. Esillä on niin muotoilua, musiikkia, valokuvataidetta, multimediaa kuin teatteriakin.

Suomalainen taide näkyy Britanniassa keväällä ja kesällä laajasti. A Touch of Finland -näyttely esittelee 12 suomalaisen taiteilijan puusta, tekstiilistä, hopeasta, keramiikasta ja lasista valmistamia teoksia designiin ja taidekäsityöhön erikoistuneessa Flow Galleryssa Lontoossa. Näyttely on avoinna 4. toukokuuta saakka.

Paikkasidonnaiseen taiteeseen erikoistunut Wapping Project esittää jo toisen näyttelyn valokuvataiteilija Elina Brotheruksen teoksista. Baigneurs-näyttely on esillä 9. toukokuuta saakka Wapping Projectissa Lontoossa.

The Rasmus kiertää Britanniaa 26.-29. huhtikuuta. Lontoossa bändin keikka on 29. huhtikuuta piskuisessa Mean Fiddlerissä. The Rasmus esiintyy Lontoossa myös 26. kesäkuuta kuuluisassa Astoriassa.
Esa-Pekka Salonen johtaa Philharmonia Orchestraa gaalakonsertissa Royal Festival Hallissa Lontoossa 29. huhtikuuta. Jaakko Niemelä rakentaa moniulotteisen multimediainstallaation Crawford Municipal Art Galleryn kolmeen näyttelysaliin. Installaatio on esillä 30. huhtikuuta-30. kesäkuuta. Juha Jokelan kirjoittama näytelmä Mobile Horror esitetään John Retallackin ohjaamana Theatre Cafe -tapahtumassa Lontoossa 7. toukokuuta. Kaksiviikkoinen tapahtuma esittelee 12 uutta eurooppalaista näytelmää, jotka käsittelevät Euroopassa käynnissä olevaa sosiaalista, kulttuurista ja etnistä murrosta.

Eurooppalaista nykykansantaidetta esittelevässä Contemporary Folk Art in Europe -näyttelyssä Lontoossa nähdään suomalaisten Tyyne Eskon, Rikhard Koiviston, Elena Maaskolan, Väinö Ojan ja Ilmari Salmisen töitä. Veli Granön valokuvat ja Erkki Pirtolan videokooste tuovat näyttelyyn taiteilijoiden autenttiset asuin- ja työympäristöt. Näyttely on esillä 7. toukokuuta-3. kesäkuuta Mexico galleriassa. Salla Tykän lyhytelokuvatrilogia Cave Trilogy (Lasso, Thriller ja Cave) esitetään Liverpoolissa 14. toukokuuta-2. heinäkuuta. Nuoren tytön kasvamista kuvaava trilogia on hiljattain nähty myös Glasgowssa ja Dublinissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.