Suomalainen superlupaus häkeltyi unelmasiirrostaan – Mestarien liigan menestyjä nappasi riveihin: ”En voi uskoa”

18-vuotias suomalaisen jalkapalloilun superlupaus Katriina Talaslahti siirtyy Bayern Münchenistä neljä perättäistä Mestarien liigan mestaruutta voittaneen Lyonin paitaan. Suomalaisvahdin sopimus on kolmen vuoden mittainen. MTV Urheilu tavoitti Talaslahden kommentoimaan siirtoaan.

Lyonia ei turhaan tituleerata maailman parhaimmaksi seuraksi, sillä se on hallinnut oman maan kenttien lisäksi eurokenttiä. Seurassa pelaa lukuisia maailman supertähtiä, mukaan lukien Kultaisen pallon voittanut Norjan Ada Hegerberg.

– Totta kai oli hyvä fiilis, kun sai kuulla, että Lyon haluaa minut heille pelaamaan. Aluksi en oikein voinut uskoa sitä, että he oikeasti haluaisivat tällaisen suomalaispelaajan Bayernista. Silloin, kun siitä alettiin puhumaan, että olisinko oikeasti kiinnostunut, ajattelin, että todella siistiä päästä kokemaan vielä yksi steppi eteenpäin. Bayernhan pelaa todella korkealla tasolla, mutta se toi minulle itseluottamusta, kun maailman parhain seura haluaa minut heille pelaamaan. Nyt se tuntuu enemmänkin siltä, että olen saavuttanut omalla urallani jotain suurta, Talaslahti kertoo.

– Tuntuu todella kivalta, kun siellä pelaa maailman parhaimmat pelaajat ja nyt pääsen harjoittelemaan sekä pelaamaan heidän kanssaan, Talaslahti jatkaa.

Bayernissa Bundesliigassakin tällä kaudella yhden ottelun pelanneen maalivahtilupauksen tulevasta roolista ei ole vielä puhuttu, mutta Talaslahden tavoitteet ovat selkeät.

– Sinne menen muiden veskojen sekaan ja katsoo sitten, mitä siitä tulee. Totta kai havittelen peliaikaa siellä, se on minun päätavoitteeni, Talaslahti toteaa.

Jo 13-vuotiaana maailmalle

Talaslahti lähti 13-vuotiaana Saksaan pelaamaan ja oli kakkosjoukkueen ykkösvahti päättyneellä kaudella, jolloin se voitti 2. Bundesliigan mestaruuden. Hän kertoo oppimistaan asioista saksalaisessa suurseurassa.

– Sitä kautta olen enemmän avoin uusille kokemuksille, kun olen ollut niin kauan Saksassa ja monet joukkuelaiset ovat olleet eri puolelta maailmaa. Pystyn ottamaan uudet tavoitteet vastaan helpommin. Tietenkin Bayern on antanut paljon oppia tekniselle puolelle sekä pelaamiseen. Onhan se ollut todella hienoa olla Bayernissa, mutta nyt haluan näyttää oppimani asiat eteenpäin, Talaslahti sanoo.

– Aluksi arvoin sitä, lähtisinkö vai enkö. Äitini lähti sinne töiden takia ja silloin mietin, että lähtisinkö mukaan. Kun aloitin Saksa-urani Nurnbergissä, pelasi silloinen jengini U17-Bundesliigaa ja sieltä he kutsuivat minut pelaamaan. Sitä steppiä pohdin pitempään, aionko lähteä vai en. Päätin kuitenkin, että tämä on se aika kokea jotain uutta, Talaslahti kertoo.

Suomalaisvahti oli kevään EM-karsinnoissa alle 19-vuotiaiden maajoukkueen ykkösmaalivahti. Hän odottaa innolla tulevaa koitosta uudessa seurassa.

– Ensimmäinen päätavoite on se, että saan peliaikaa. Ihan ensimmäisenä kuitenkin se, että tutustun uuteen seuraani sekä jengiin. Pääsen harjoittelemaan heidän kanssaan ja pääsen kiinni siihen, miten heidän arki sujuu siellä, pelitapaan ja muuhun. Päätavoite, että pääsee pelaamaan hyviä pelejä. Toinen tavoite on, että pääsisin Suomen maajoukkueeseen. Olen ollut nyt nuorissa siitä lähtien, kun omissa ikäluokissani on ollut maajoukkueet (U17,U18,U19). Nyt odottelen kutsua Helmareihin, Talaslahti päättää.

Lue myös:

    Uusimmat