Mainos

Suomalainen rauhanaktivisti pysyy Irakissa

Suomen osittain toiminut suurlähetystö Bagdadista suljetaan kokonaan näinä päivinä, ja viimeisetkin ulkomaalaiset pakenevat kaupungista sodan alta.

Vapaaehtoinen ihmiskilpi, riihimäkeläinen Teijo Virolainen ei suostu lähtemään, vaikka hän tietää todennäköisesti kuolevansa pommituksissa. Monet muut vapaaehtoiset ihmiskilvet ovat lähteneet pois ilmiselvän kuolemanvaaran alta.

MTV3:n uutiset tavoitti Teijo Virolaisen puhelimeen sähkölaitokselta, jonka tiedetään olevan ilmaiskujen ensimmäisiä kohteita.

-Jos kaikki täällä luovuttavat ja ajattelevat, että on turha kuolla, niin silloin ehkä pommitukset alkavat. Mutta jos kaikki ovat valmiita uhraamaan itsensä, niin silloin pommitukset eivät ehkä alakaan ja näin pelastuu muitakin ihmishenkiä kuin vain meidän henkemme, Virolainen sanoo.

Irakissa oleva ainoa suomalaisviranomainen, suurlähetystön toimiston hoitaja on käynyt tapaamassa ja ylipuhumassa Teijo Virolaista lähtemään kotiin. Mutta Virolainen näyttää pysyvän päätöksessään.

-Emme voi tehdä enää mitään muuta hänen hyväkseen, kuin tuoda hänelle vaatteita ja muita hänen tarvitsemiaan tarvikkeita. Hän on hyvin rauhallinen, kertoo Suomen Bagdadin suurlähetystön toimistonhoitaja Marita Al Yitayim.

Viranomaisetkaan eivät voi pakottaa ketään lähtemään. EU-maiden kansalaisille järjestetään yhteinen pelastuskaravaani kun pommitukse alkavat.

Teijo Virolainen ei ymmärrä niitä, jotka kritisoivat Saddam Husseinin hallintoa epädemokraattiseksi.

-En ole nähnyt mitään perusoikeuksien rajoittamisia, tämä maa hyvin vapaa. Useat tiedot ovat länsimaisen median propagandaa, Virolainen sanoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.