Suomalainen NHL-kykyjenetsijä vertaa Anton Lundellia Aleksander Barkoviin: "Tarvitsee enää yhden hypyn"

1:09
Tässä yksi syy, minkä takia Anton Lundell valittiin niin korkealla NHL:n varaustilaisuudessa.

Florida Panthersin kykyjenetsijä Jari Kekäläinen pitää tärkeänä, että Anton Lundell, 19, pelaa jo kolmatta kautta miesten pelejä.

Florida Panthers on ollut jo pitkään Aleksander Barkovin joukkue. Hän on kapteeni ja johtaja, jota muut pelaajat seuraavat.

Panthersilla on muutenkin suomalaisjoukkueen leima. Viime kaudella suomalaisista pantteripaidassa pelasivat Aleksi Saarela, Erik Haula ja Henrik Borgström. Panthers hankki täksi kaudeksi Columbus Blue Jacketsista Markus Nutivaaran, ja järjestelmässä ovat kehittymässä Eetu Luostarinen ja Aleksi Heponiemi.

Lähivuosina joukkue voi hyvin saada uuden suomalaisen kärkipelaajan. Ykköskierroksella 12. pelaajana varattu Anton Lundell on yksi seuran suurista toivoista.

Euroopan kykyjenetsintäosaston johtaja Jari Kekäläinen osasi antaa tarkat suositukset Lundellista. Hän ehti vielä päivittää arvionsa alkukauden peleistä, koska tämän vuoden draft pidettiin vasta lokakuussa.

– Luistelu ja kamppailuvoima ovat kehittyneet, niin kuin oli oletettuakin. Olimme oikein tyytyväisiä, että saimme hänet, Kekäläinen sanoi MTV Urheilulle.

"Ampuu enemmän kuin Barkov"

Kekäläinen vertaa Lundellia Barkoviin sikäli, että molemmat ovat tunnollisia kahden suunnan työjuhtia. Lundellin tasaisuus eri osa-alueilla on saanut paljon kehuja.

– Lundell ampuu enemmän verrattuna Barkoviin, Kekäläinen huomauttaa.

– Hän on älykäs pelaaja, johon valmentajat pystyvät luottamaan. Luisteluun pitää vielä saada lisää terävyyttä, kun siirrytään pieneen kaukaloon.

Lundell pelaa SM-liigaa jo kolmatta vuotta, kun moni ikätoveri pelaa vielä juniorisarjoissa. Kekäläinen ottaa esille tärkeän pointin, kun vertaillaan junioriliigoissa ja miesten sarjoissa pelaavaa parikymppistä lupausta.

– Sopeutuminen seuraavalle asteelle on aina tärkeää. Hän pystyy tekemään tulosta noin nuorena SM-liigatasolla. Kun moni tarvitsee kaksi hyppyä, hän tarvitsee enää yhden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja