HIFK:n nuori tähti on Suomen suurin toivo NHL:n varaustilaisuudessa, suomalaislupaus ylistyksen kohteena – "Hän on niin älykäs"

HIFK:n Anton Lundell on Suomen ehdoton kärkinimi ensi viikon NHL-varaustilaisuudessa. Kehuja keräävää suomalaishyökkääjää povataan varattavaksi jopa kärkikymmenikössä.

19-vuotias Lundell on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo kaksi kautta SM-liigassa. Kolmannen kautensa aloittanut Lundell on tulevan NHL-draftin ylivoimaisesti mielenkiintoisin suomalaisnimi, sillä häntä povataan varattavaksi kärkikymmenikössä.

Lundellin osakkeita nostaa se, että hän on pelannut jo vuosia miesten kanssa, joten hyppy NHL-kaukaloihin ei siltä osalta tuota suurta mullistusta.

– Hän on tällä hetkellä jopa parempi puolustuksellisesti kuin hyökkäyksellisesti. Hän on erittäin vastuullinen. Joukkueet voivat katsoa häntä ja ajatella, että voimme laittaa hänet kokoonpanoon heti. Kehittyessään hänen hyökkäystehotkin voivat kasvaa, The Hockey Newsin toimittaja Ryan Kennedy kuvailee.

Vaikka Lundell ei välttämättä ole se kaukalon säkenöivin pelaaja, on suomalaislupaus tehnyt vaikutuksen kokonaisvaltaisella pelaamisellaan. Lundellin pelistä löytyy kuitenkin vielä kehityskohtiakin.

– Odotukset ovat olleet korkeita, ja hän on lunastanut ne. Hän on niin älykäs. Hänen luistelunsa on hieman laaja-alaista, mutta sen kanssa voi tehdä paljon töitä kesällä, eräs pelaajatarkkailija kehuu The Hockey Newsille.

Kärkikymmenikköön povattu vertaa Lundellia Minnesota Wildin hiljattain jättäneeseen pitkäaikaiseen suomalaiskapteeni Mikko Koivuun. Minnesota voisikin hyvin olla yksi vaihtoehto Lundellille, sillä joukkue varaa ensimmäisellä kierroksella yhdeksäntenä.

– Isokokoinen ja kaksisuuntainen suomalainen keskushyökkääjä. Kun muistellaan Koivun merkitystä Minnesotalle hänen parhaimpina vuosinaan, uskon, että Lundellilla voi olla samanlainen vaikutus johonkin NHL-organisaatioon hyvinkin pian, Kennedy summaa.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään 6.–7. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja