Anton Lundellia verrataan kahteen suomalaiseen NHL-tähteen – Miami Herald kysyy: "Kuulostaako tutulta?"

3:20
Florida Panthers varasi HIFK:n Anton Lundellin NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella sijalla 12.

Florida Panthersin ensimmäisellä kierroksella NHL:ään varaaman jääkiekkolupaus Anton Lundellin pelaaminen on tuonut mieleen taalaliigan nykyisiä suomalaistähtiä. Floridan suunnalla vertailut etenkin Aleksander Barkoviin käyvät kuumina.

25-vuotias Florida-kapteeni Barkov on pelannut seurassa jo seitsemän kautta. Barkov tunnetaan työteliäästä kahden suunnan pelaamisesta, jossa hän ei koskaan luista puolustusvelvoitteistaan. Barkovin uutterasta takakarvaamisesta on tehtailtua monia YouTube-pätkiäkin.

Keskushyökkääjänä Barkovin tavoin pelaava Lundell, 19, on saanut myös kehuja monipuolisesta kahden suunnan pelaamisestaan. Ja kuten Barkov aikanaan tahkosi, Lundell on pelannut SM-liigassa jo nuoresta lähtien. HIFK:ta edustava Lundell kiekkoilee miesten pääsarjassa nyt kolmatta kauttaan.

Florida Panthers varasi Barkovin NHL:ään vuonna 2013 koko draftin toisena pelaajana. Nyt Panthers poimi Lundellin avauskierroksella numerolla 12.

– Kuulostaako tutulta? Florida Panthers valitsee ensimmäisellä kierroksella keskushyökkääjän Suomesta, Miami Herald kysyi otsikossaan tuoreessa Anton Lundell -jutussa.

Panthersin GM Bill Zito ylisti jutussa Lundellia ominaisuuksista, joista Barkovkin tunnetaan.

– Suomen huippuliigassa kolmatta vuottaan teininä pelaavasta Antonista on kehittynyt todella lahjakas kahden suunnan hyökkääjä. Hän on vastuullinen, älykäs pelaaja, jolla on erinomainen ymmärrys jääkiekosta, Zito sanoi.

NHL:n jakamassa Lundell-esittelyssä hänen katsotaan niin ikään pelaavan kuin Barkov.

Lundellia ei ole kuitenkaan verrattu suomalaisista NHL-tähdistä vain Barkoviin. Esimerkiksi Lundellia nuorten maajoukkueissa valmentaneelle Mika Marttilalle Lundell on tuonut edellisistä suomalaisista kärkivarauksista eniten mieleen Mikko Rantasen, 23, joka pelaa Colorado Avalanchessa.

– Joukkueelle pelaaminen ja joukkueen edun ajatteleminen. Kumpikin tekee huomaamattomia asioita, jotka eivät näy katsomoon. Lundell on monipuolinen. Hän hoitaa alivoiman, ylivoiman ja aloitukset, Marttila sanoi ennen varaustilaisuutta STT:lle.

Vahvoja sanoja. Ja lupaavia aineksia tulevan NHL-uran luomiseen, vaikka luistelun räjähtävyyden kehittämistä Lundellilta yhä peräänkuulutetaankin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja