Mainos

Suomalainen muotoilun suurnäyttely Göteborgissa

Suomalainen muotoilu on pääosassa Röhsska Museetin syksyn ohjelmassa Göteborgissa.

Näyttely antaa läpileikkauksen muotoilumme saavutuksista viimeisten seitsemänkymmenen vuoden ajalta. Katselmus avataan 3. syyskuuta, ja se on esillä vuoden loppuun.

Ensiesittelynsä näyttely sai viime vuonna Bard Graduate -keskuksessa New Yorkissa, jossa se oli osa suurta Suomi-rynnäkköä. Röhsska Museetissa on esillä noin 250 esinettä, joista varhaisimmat edustavat 1930-luvun funktionalismia. Esineiden välityksellä annetaan kuvaa muotoilumme tärkeistä virstanpylväistä kuten 1950-luvun Milanon ihmeeksi kutsutusta menestyksestä. Sijansa saavat myös 1960-luvun erilaiset materiaalikokeilut sekä 1970-luvun ergonomiset ja ekologiset lähestymistavat.

Näyttelyssä nimekkäät muotoilijat ovat saaneet rinnalleen uuden urallaan menestyneen tekijäpolven. Röhsska Museetiin kootaan myös erityinen suomalaisen teollisen muotoilun osasto, joka esittelee tämän päivän ajankohtaisia ilmiöitä. Katselmusta täydentää sekä luentosarja, jossa maamme muotoilua esitellään eri näkökulmista, että englanninkielinen julkaisu ja ruotsalainen esite. Näyttelyn suomalaisena järjestäjänä on Taideteollisuusmuseo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.