Mainos

Suomalainen media saarnaa laiskasti suvaitsevaisuutta

Professori Ullamaija Kivikurun mielestä suomalainen media on tehnyt varsin laiskasti suvaitsevaisuustyötä. -Tähän saakka mediamme on hoidellut toiseuden etupäässä vaikenemalla. Tätä linjaa ei enää kovin pitkälle voi jatkaa, Kivikuru sanoi Joensuussa.

Kivikuru myönsi median julkaisevan runsaasti ulkomaanuutisia. Painottumalla Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan ne kuitenkin luovat kuvaa yhdestä ja ainoasta oikeasta elämisen mallista. Tästä horisontista täysin eri lähtökohdista lähtevät ja tyystin erilaisin resurssein toimivat yhteiskunnat näyttäytyvät helposti kuten Johan Galtung sanoo "pahan valtakuntana"; epävakaisuuden, onnettomuuksien, yksinvallan ja korruption tyyssijoina, Kivikuru luetteli.

Kivikurun mukaan tämä asennoituminen heijastuu helposti myös näistä maista tuleviin ihmisiin. -Suomesta Amerikoihin siirtolaisiksi lähteneet olivat stereotypioittemme mukaan yritteliäitä ja uutteria. Kun somali tai Keski-Euroopan romaani tulee tänne, hän on elintasopakolainen, joka pyrkii suomalaisen veronmaksajan kukkarolle, Kivikuru sanoi. Suomalaisen median toimintaa Kivikuru arvioi sanomalehti Karjalaisen 125- ja Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n 100-vuotisjuhlassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.