Suomalainen liikemies öykkäröi lentokentällä Lontoossa – tuomittiin 2 600 euron sakkoihin rasistisesta häirinnästä

Suomalainen liikemies on saanut 2 600 euron sakot rasistisesta häirinnästä Britanniassa. Teko tapahtui Heathrow’n lentokentällä Lontoossa 11. marraskuuta.

Muun muassa Daily Mirrow -lehden ja paikallisen Berkshore Live -median mukaan lontoolainen tuomioistuin tuomitsi 69-vuotiaan suomalaismiehen sakkoihin rasistisesta häirinnästä. Helsinkiläisjohtaja on myöntänyt tekonsa.  

Median mukaan suomalaismies oli ärtynyt siitä, että toinen matkustaja oli mennyt istumaan lentokentän Business Lounge -tilassa hänen paikallaan. 

Mies kertoi oikeudessa jättäneensä tavaransa paikan läheisyyteen käydäkseen ostoksilla. 

”Mene takaisin omaan maahasi ja opettele käytöstapoja”

Suomalaismies oli median mukaan käskenyt toista matkustajaa ”menemään takaisin omaan maahansa ja opettelemaan käytöstapoja”.  Hän oli myös arvioinut matkustajan olevan ”varmasti kiinalainen” ja kutsuneen tätä ylimieliseksi.

– Miksi sinä juuri siinä istut. Täällä on paljon muitakin paikkoja, miehen sanotaan todenneen.

Jäkyttynyt kohde ei saanut sanaa suustaan

Matkustaja kertoi oikeudessa olleensa niin järkyttynyt miehen käytöksestä, ettei ollut saanut sanaa suustaan. Hän sanoi istuneensa paikalla puoli tuntia lataamassa puhelintaan ja lukemassa sähköpostiaan odottaessaan lentoaan Barcelonaan.

Välikohtauksen jälkeen suomaismies vaihtoi paikkaa. Loukattu matkustaja puolestaan meni valittamaan tapahtunutta British Airways -lentoyhtiön asiakaspalvelijalle.

Poliisi pidätti suomalaismiehen ja vei hänet jäähtymään yöksi poliisivankilaan.

Lue myös:

    Uusimmat