Mainos

Brittimiehen rasistinen huutelu tallentui videolle – Ryanairille sataa kritiikkiä tilanteen hoidosta

1:21

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair on joutunut myrskyn silmään, kun sen henkilökunta ei reagoinut rasistisesti käyttäytyneen miehen toimiin, vaan siirsi huutelun kohteeksi joutuneen naisen toiselle paikalle.

Ryanair on kertonut selvittävänsä tapausta Britannian poliisin kanssa.

Video: matkustaja kuvasi, kuinka brittimies tiuski rasistisesti samalla rivillä istuneelle värilliselle naiselle.

Kyydissä ollut matkustaja David Lawrence kuvasi välikohtauksen puhelimellaan Barcelonan lentokentällä. Kone oli lähdössä Lontooseen.

Videolla ikkunapaikalle istunut brittimies kutsuu käytäväpaikalla istuvaa värillistä naista rumaksi, "mustaksi paskiaiseksi", ja sanoo, ettei halua istua tämän vieressä.

Välikohtaus alkoi, kun mies oli yrittänyt päästä naisen ohi ikkunapaikalle, mutta nainen ei päästänyt tätä heti ohitseen.

Kuvaaja pettyi Ryanairiin menettelyyn

Lawrence latasi videon Facebookiin sen jälkeen, kun pettyi Ryanairin toimiin tilanteessa. Aluksi hän ajatteli tilannetta rauhoittelemaan tulleen stuertin pyytävän miestä poistumaan koneesta, mutta näin ei käynyt. 

Sen sijaan nainen lopulta siirrettiin toiselle paikalle.

– Jos värillinen mies olisi solvannut vanhempaa valkoista naista, hänet olisi poistettu koneesta välittömästi, Lawrence kertoo CNN:lle.

Naisen tytär kertoi Huffington Postille, että nainen sairastaa nivelreumaa, minkä takia hänen liikkumisensa on hidasta. Nainen tuotiin koneeseen pyörätuolissa.

Lawrence kertoo olleensa järkyttynyt siitä, että monet kyydissä olleet jättivät reagoimatta tilanteeseen. Muutamat olivat alkaneet naureskella miehen toiminnalle.

Ryanair twiittasi, että yhtiö on tietoinen tapauksesta ja selvittää sitä Sussexin poliisin kanssa. Sussexin poliisi tiedotti, että se ottaa vihapuhe-epäilyt vakavasti ja tutkii tapauksen perusteellisesti.

Lähde: CNN.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja