Suomalaisturisti pidätettiin Thaimaassa – epäillään soittaneen uhkauspuhelun Bangkokin päälentoasemalle, jopa 15 vuoden vankeus uhkaa

Suomalaisturisti on pidätetty uhkaavan puhelun takia Suvarnabhumin lentokentällä Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa.

63-vuotias mies otettiin kiinni uudenvuodenpäivänä sen jälkeen, kun hän oli viranomaisten mukaan tehnyt lentokentälle uhkaavan puhelun.

Thaimaalaismedian mukaan mies olisi sanonut puhelussa lentokentän palvelunumeroon, että kentällä ”tapahtuu pian välikohtaus”. Mies otettiin kiinni kentältä ennen kun hän nousi lennolleen.

Bangkok Post kertoo, että poliisi tutki epäillyn suomalaisen nimissä rekisteröidyn kännykkäliittymän soitetut puhelut ja löysi todisteita siitä, että uhkauspuhelu oli tehty tästä liittymästä.

Mies otettiin kiinni lentokentältä. Viranomaiset kertovat Bangkok Postille, että mies vaikutti kuulusteluissa sekavalta.

Viranomaisten mukaan mies oli selittänyt puheluaan sillä, että hän oli Thaimaahan saapuessaan havainnut lentokentän turvallisuusjärjestelyt riittämättömiksi ja alttiiksi terroriteolle.

Hän kertoi halunneensa testata puhelullaan lentokentän turvallisuusjärjestelyitä.

Suomalainen on saamassa syytteet väärän tiedon antamisesta ja ”yleisen paniikin” lietsomisesta. Mediatietojen mukaan syyteistä rikoksista voidaan tuomita 5–15 vuoden vankeuteen tai 200 000–600 000 bahtin (vajaa 6000–18 000 euroa) sakkoihin tai näiden yhdistelmään.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja