Mainos

”Suomalainen lätkä voi hyvin” – JYPin finaalipaikka rauhoittaa CHL-säikähdystä

8:10

Jääkiekon Champions Hockey Leaguen loppuotteluun tiensä raivannut JYP toimii nyt koko suomalaisen kiekon lippulaivana, toteaa C Moren asiantuntija Petteri Sihvonen.

JYP selvisi tiistain toisessa välieräottelussa isäntäjoukkue Ocelari Trinecin vyörytyksestä ja vei finaalipaikan voittolaukauskilpailussa hävittyään varsinaisella peliajalla 2-4. Jyväskyläläiset kohtaavat 6. helmikuuta pelattavassa finaalissa ruotsalaisen Växjö Lakersin.

Muista suomalaisjoukkueista vain Tappara selviytyi mukaan pudotuspelivaiheeseen ja sekin putosi jatkosta juuri tappiolla JYPiä vastaan. Loput kolme seuraa jäivät alkulohkoon.

– Tämä on hieno käänne siihen nähden, että muut joukkueet putosivat jo melko varhain pois. Se tietenkin herätti keskustelua, että mikä suomalaisen jääkiekkoilun tila on, Petteri Sihvonen pohti C Moren studiossa.

– On tietysti hyvä, että on yksi tällainen lippulaiva nyt viemässä sitä eteenpäin, vaikka ei JYP taas Liigassa ole ollut sen parempi kuin muutkaan. Kyllä tästä voi vetää sellaiset johtopäätökset, että suomalainen lätkä voi edelleen ihan hyvin, hän jatkaa.

12:19

Finaalipaikka oli tärkeä onnistuminen myös päävalmentaja Marko Virtaselle, joka on saanut osakseen kritiikkiä JYPin liigataipaleesta. Parhaassa tapauksessa Virtanen voi joukkueineen saada CHL-finaalista tarvittavan askeleen kohti myös Suomen huippua.

– Ottaisin nyt Virtasena tästä sellaisen opin, että voittaakseen mestaruuden pitää olla vielä pikkuisen lisää valmennusrohkeutta. Nyt tästä puuttui rohkeutta pelata kiekon kanssa. On hienoa, että finaali on kerrasta poikki ja toivotaan, että Virtanen lähtee sinne hieman rohkeammin mielin peluuttamaan joukkuetta, Sihvonen linjaa.

Entinen JYP-vahti Sinuhe Wallinheimo on samoilla linjoilla.

– Kyllähän se on selvää, että tämä tulee nyt varmasti kantamaan myös kotoisessa SM-liigassakin. Nyt on niitä kokemuksia siitä, että pitkälle päästään, Wallinheimo sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.