KalPaa odottaa "aika kettumainen" vastustaja – Petteri Sihvonen ihasteli Risto Dufvan kädenjälkeä

Petteri Sihvonen povaa Sportille haasteita KalPan käsittelyssä – "Pistävät sellaisen rallin päälle" 4:07
Petteri Sihvonen povaa Sportille haasteita KalPan käsittelyssä – "Pistävät sellaisen rallin päälle".

KalPa ja Sport kohtaavat perjantaina SM-liigan pudostuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa Kuopiossa. Petteri Sihvonen näkee Sportin saavan etua runkosarjan viime kierrosten kamppailuistaan.

Sport selvitti tiensä pudotuspeleihin tiukimmalla mahdollisella, kun se voitti viimeisen kierroksen ottelussaan tiistaina Ässät ja jätti näin porilaiset taakseen. Kovin pitkään Vaasassa ei ehditä tilanteesta nautiskella, sillä pudotuspelit räväytetään käyntiin perjantaina.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näkee Sportin mahdollisesti hyötyvän runkosarjan lopussa käymästään raastavasta kamppailusta.

Aivan varmasti siitä voi olla tässä kohtaa hyötyä, että Sport on jo vähän niin kuin saanut tuta sitä pudotuspelipelaamista ja varmasti jatkaa siitä. Vähän Risto Dufvaa tuntien tiedän, että siellä on mietitty huolella, että nyt se on ryöstöretken paikka heti Niiralan monttuun, Sihvonen sanoi MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa.

Katso Sihvosen arvio KalPa–Sport-parista kokonaisuudessaan pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Sport vei kaksikon kohtaamiset runkosarjassa voitoin 3–1 ja onnistui helmikuussa kaatamaan KalPan kuopiolaisten kotiluolassa jatkoajalla maalein 2–1. Sihvonen povaa kaksikon paras kolmesta -sarjasta tiukkaa otatusta, jossa pelataan kaikki kolme ottelua. Perjantaina Sportille saattaa kuitenkin tulla kiire liukkaiden kuopiolaisten kanssa. KalPa oli runkosarjassa koko SM-liigan kolmanneksi paras kotijoukkue.

Varaan sellaisenkin mahdollisuuden, että nämä Dufvan Sportit ovat jääneet jalkoihin aika lailla pudotuspeleissä. Kertakaikkiaan Mäenpäät (Juuso Mäenpää), Klemetit (Aleksi Klemetti) ja kumppanit, Simontaival (Kasper Simontaival) laittavat sellaisen rallin, että Sport ei kerta kaikkiaan mahda mitään, Sihvonen tuumii.

Jos Sport ei suostu mukaan siihen luistelulätkään, vaan pitää pakan tiiviinä, jokainen minuutti ja sekunti tulee tavallaan koko ajan Sportille, Dufvalle ja kumppaneille pelikellon puolesta.

Sihvosen mielestä Sportin joukkueen vahva ulkomaalaispainostus voi kääntyä vaasalaisten eduksi. Sportin kokoonpanossa oli runkosarjan päätöskierroksella seitsemän ruotsalaista, kaksi tshekkiläistä ja kaksi kanadalaista pelaajaa.

– Ehkä nämä pelaajat eivät kanna mitään historioita. He nyt nauttivat tästä, kun pääsevät keväällä kokeilemaan. Siinä on jotain todella mielenkiintoista.

Sihvonen sanoo vaikuttuneensa Sportin pelaamisesta pudotuspelipaikan ratkaiseen Ässät-ottelun lopussa tilanteen ollessa 22. Asiantuntija näki vaasalaisten puolustajien pelanneen "todella rohkeasti kiekotellen" tiukassa paikassa.

– En tiedä onko se Dufva, Hahl vai Nukari vai kuka koutsaa peliä. Todella kovaan paikkaan oli Dufva esikuntineen saanut pelaajat pelaamaan todella rennosti, Sihvonen sanoo.

Aika kettumaisen vastustajan KalPa saa Sportista.

Sihvosen veikkaus: KalPa jatkoon voitoin 2-1 "koska saavat Niiralan monttuun jälkimmäisen pelin".

Voit katsoa koko Liigaviikko-jakson alla olevalta videolta. 

SM-liigan pudotuspelit käynnistyvät – Liigaviikko analysoi kevään ennakkoasetelmat 23:54
SM-liigan pudotuspelit käynnistyvät – Liigaviikko analysoi kevään ennakkoasetelmat.

Lue myös:

    Uusimmat