Suomalainen kiekkoväki sai helpottavia uutisia – Kalervo Kummola vahvisti Suomen MM-kotikisojen kohtalon: "Tänään loppui pallottelu sen suhteen"

Jääkiekon MM-kisat peruuntuivat koronaviruksen vuoksi – Kalervo Kummola selittää minkälainen on kisojen tilanne ensi keväänä 4:21
Kalervo Kummola vieraili MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa etäyhteyden välityksellä.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola uskoo, että ensi vuoden MM-kisojen järjestäminen Valko-Venäjällä on turvallista huolimatta maan leväperäisestä suhtautumisesta koronavirukseen.

Käynnissä olevalla tilanteella on kuitenkin vaikutuksia ensi kevään aikatauluun. Myös suomalainen kiekkoväki sai helpottavia uutisia.

– Tulemme keskiviikkona tekemään päätöksen, jonka mukaan Valko-Venäjän MM-kisojen alkua tullaan lykkäämään kahdella viikolla. Kisat tulevat alkamaan poikkeuksellisen myöhään eli 21. päivä toukokuuta.

– Tänään loppui pallottelu myös sen suhteen, että jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa vuonna 2022, koska Sveitsi ei halunnut ottaa vuoden 2021 kisoja.

Kummolan mukaan kansainvälinen kiekkoliitto ei ole varautunut siihen, ettei keväällä 2021 pystyttäisi myöskään pelaamaan.

– Sellaista varausta ei voi tässä vaiheessa tehdä. Meidän on lähdettävä siitä, että jossain vaiheessa palataan normaaliin aikatauluun. Tämä kisojen myöhästäminen kahdella viikolla lähtee siitä, että joissakin maissa kansalliset sarjat joutuvat lykkäämään aloitustaan, joten annamme heille kaksi viikkoa lisäaikaa keväällä.

Kummola muistuttaa, että myös NHL on kovien päätösten edessä.

– NHL-kausi päättyy ensi vuonna todennäköisesti kuukautta normaalia myöhemmin. Silloin saamme ainakin pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden joukkueiden pelaajat mukaan MM-kisoihin, Kummola sanoo. 


Lue myös:

    Uusimmat