Jääkiekon MM-kisat venyvät ennätysmyöhäiseen ajankohtaan – Kalervo Kummola kertoo NHL:n suunnittelevan ensi kaudella vastaavaa

4:27
NHL-tähti Aleksander Barkov kertoi C Moren Urheilusuora-ohjelmassa näkemyksensä NHL-kauden jatkamisesta kesällä.

Näillä näkymin Valko-Venäjällä pelattavat vuoden 2021 jääkiekon MM-kisat saattavat käynnistyä poikkeuksellisen myöhään keväällä sarjakauden mahdollisen myöhäistämisen takia, kertoo Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola MTV Urheilulle.

Kevään 2021 kisojen alkamispäiväksi on merkattu perjantai 7. toukokuuta, mutta tällä hetkellä IIHF:n hallitus on esittänyt päivämäärän lykkäämistä.

– Viikolla on tarkoitus myöhäistyttää. Sen takia, jos sarjat alkavat myöhässä, niin paikalliset liigat saavat viikon lisäaikaa, Kummola kommentoi MTV Urheilulle.

Tämä tarkoittaisi kisojen avajaispäivän siirtymistä perjantaihin 14. toukokuuta, minkä myötä MM-loppuottelu pelattaisiin vasta sunnuntaina 30. toukokuuta. Näin myöhään keväästä MM-finaalia ei ole koskaan aiemmin pelattu.

Taustalla on Kummolan mukaan ennen kaikkea halu saada lisäaikaa eurooppalaisten sarjojen loppuun pelaamiselle, jos koronaviruspandemia haittaa sarjakauden alkua myös syksyllä. Toinen puoli kolikkoa on myös NHL-pelaajien mahdollisuus osallistua kisoihin.

– Voi se vaikuttaa siihenkin jonkun verran, koska NHL tulee todennäköisesti lopettamaan runkosarjansa vasta toukokuun puolella – kuukautta myöhemmin kuin normaalisti, Kummola heittää.

– Katsotaan nyt. Meillä on keskiviikkona (IIHF:n hallituksen) kokous. Sellainen päätös on tehty, että viikolla siirretään, hän lisää MM-kisojen kohtalosta.

Aiemmin viikolla Kummola kertoi Aamulehdelle, että Sveitsin päätös olla hakematta tältä keväältä peruuntuneita MM-kisoja ensi vuodelle saattaa vielä vaikuttaa Suomelle myönnettyjen MM-kisojen 2022 tilanteeseen.

IIHF käsittelee keskiviikon kokouksessaan myös mahdollista ratkaisua, että vuoden 2022 MM-kisat pelattaisiinkin Sveitsissä, ja Tampereen isännöimät kisat siirtyisivätkin keväälle 2023. Kummolan mukaan tähän oli pieni mahdollisuus.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja