Leijonien vastustaja estänyt pelaajiaan matkustamasta ulkomaille – Kalervo Kummola torppaa täysin MM-kisojen siirron mahdollisuuden

Suomessa 17 uutta koronatartuntaa – Ruotsissa sairaaloista varastetaan jo käsidesiä 9:52
Suomessa on todettu keskiviikkona 17 uutta koronavirustartuntaa.

Jääkiekon MM-kisojen mahdollinen siirto Sveitsistä johonkin toiseen maahan koronavirusepidemian takia on täysin poissuljettu vaihtoehto, kommentoi Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola.

Kummola kertoo keskustelleensa IIHF:n puheenjohtajan René Faselin kanssa viimeksi tiistai-iltana. Sveitsiläispomon aiemmat puheet MM-kisojen siirtämisestä esimerkiksi Venäjän Sotshiin tai Valko-Venäjän Minskiin eivät ole suunnitelmien tasolla edenneet mihinkään.

– Mitkään siirrot eivät tule tässä vaiheessa kysymykseen. Jos kisoja ei pelata Sveitsissä nyt keväällä, niin niitä ei pelata sitten missään, Kummola toteaa MTV Urheilulle.

Viimeisimmät uutiset koronaviruksen vaikutuksesta jääkiekkoon saatiin tiistaina, kun sekä Saksan että Itävallan liigat keskeytettiin. Saksassa pudotuspelejä ei pelata tänä keväänä lainkaan, Itävallassa taas kausi päättyi kolmen puolivälieräottelun jälkeen siihen paikkaan.

Sarjojen keskeyttäminen on Kummolan mukaan tehty yhteistyössä kyseisten maiden hallitusten ja viranomaisten kanssa eikä asiasta ole konsultoitu IIHF:n suuntaan. Kummola kertoo, ettei päätöksillä ole tässä vaiheessa yhteyttä toukokuun MM-kisojen kohtaloon.

– Ei tällä hetkellä. Viimeksi eilen puhuimme illan suussa herra puheenjohtaja René Faselin kanssa. Tilanne on tietysti hankala, kun Slovakia, Slovenia, Puola ja viimeksi Tshekki ovat kieltäneet kaikki yli 500 hengen tilaisuudet.

– Se tietysti lamaannuttaa aika lailla Keski-Euroopan jääkiekonkin ja kaiken urheilun, mutta kyllä me elämme toivossa, että Sveitsin MM-kisat vielä pelattaisiin, Kummola sanoo.

Seuraava takaraja IIHF:llä on huhtikuun 15.–20. päivänä, jonne päätös 8.-24. toukokuuta pelattavista MM-kisoista Kummolan mukaan melko varmasti jätetään. Sveitsi on edelleen täydessä valmiudessa järjestää kisat suunnitellusti. Samoin

Samoin huhtikuun puolivälissä Yhdysvaltain Michiganissa pelattavat alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat edelleen kalenterissa, ellei paikallinen hallitus siihen mennessä peru niitä.

Sen sijaan yhdeksi ongelmaksi on Kummolan mukaan tullut MM-kisoihin osallistuvien maiden omat käytännöt. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavista maista Italia on ollut valtavissa ongelmissa koronaviruksen leviämisen takia, mutta myös toisessa maassa on tehty isoja linjauksia epidemian estämiseksi.

– Italian tilanne on tietysti hankala, ja Kazakstanilla on päätös voimassa, että heidän urheilijansa eivät saa matkustaa kesäkuun loppuun mennessä ulkomaille, mutta katsotaan nyt, mikä on tilanne sitten, Kummola pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat