Suomalainen Alex, 24, valittiin supertähti J Balvinin tanssijaksi Coachella-jättifestareille – näin kaikki tapahtui

Suomalainen tanssija Alex Komulainen valittiin latinotähden taustatanssijaksi Coachella-festivaaleille.

Suomalainen tanssija ja tanssinopettaja Alex Komulainen, 24, valittiin kolumbialaisen supertähden J Balvinin taustatanssijaksi Coachella-jättifestivaaleille, joita vietetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna huhtikuun 12.–14. ja 19.–21. päivinä. Billboard on listannut J Balvinin yhdeksi maailman parhaimmista latinoartisteista, ja Coachellaa pidetään puolestaan yhtenä maailman suosituimmista musiikkifestivaaleista, ja sillä on vuosittain satoja tuhansia kävijöitä. 

Komulainen tanssii ja opettaa tanssia Yhdysvalloissa. Hän kertoo MTV Uutisille, että Yhdysvalloissa työkeikat artistien taustatanssijoina menevät usein agenttitoimistojen kautta. 

– Tammikuussa oli tullut avoin linkki, jossa oli ohjeet, millaisia tanssivideoita J Balvinin tiimi halusi. He hakivat tanssijoita kiertueelle ja Coachellaan. Silloin oli neljä päivää aikaa lähettää videoita, ja ajattelin, että nooh, katsotaan laitanko, Komulainen kertoo MTV Uutisille.

Hektinen alkuvuosi sai Komulaisen empimään, hakeako mukaan vai ei. Haun viimeisenä päivänä hän päätti kuitenkin kokeilla onneaan. 

– Ajattelin, että eihän se haittaa mitään, jos laitan videoita. Sinne lähetettiin siis vain linkkejä Instagram-videoihin, hän kertoo.

– Sitten tietysti tietää, että kun on tällaisia avoimia hakuja, niin kaikki hakevat sinne, joten kilpailu on kovaa. He voivat helposti saada tuhansia hakemuksia. Ei sitä sitten edes jotenkin ajatellut. Lähetin videoni ja unohdin koko homman, hän jatkaa.

Komulainen ei ollut kuullut haun tiimoilta uutisia vielä maaliskuussakaan. Hän työskenteli toisessa työprojektissa luksusmerkki Hermesillä, kun sai yhtäkkiä yllättävän sähköpostin agentiltaan: J Balvinin tiimi pyysi Komulaista tanssijakseen Coachellaan. 

– Pasmat menivät ihan sekaisin. Ajattelin, että se juna oli jo mennyt, kun mitään ei kuulunut, hän sanoo.

Coachella-esitystä varten treenattiin kahden ja puolen viikon ajan. Ne olivat Komulaisen mukaan pitkiä päiviä. Ensimmäiset puolitoista viikkoa harjoiteltiin treenisalissa, jonka jälkeen show’ta siirryttiin treenaamaan esiintymislavalle. Esiintymislava ei ollut pelkkää tasaista maata, vaan kallistui, jonka vuoksi tanssijoiden oli tärkeää päästä harjoittelemaan oikeilla elementeillä.

Jännitys tulevasta esiintymisestä alkoi heräillä päivää ennen h-hetkeä, kun Komulainen kävi muiden tanssijoiden kanssa katsomassa muutaman Coachellassa esiintyvän artistin keikkoja. Silloin tajuntaan iski se tosiasia, että hän todella nousisi seuraavana päivänä itse lavalle. 

– Seuraavana aamuna se (jännitys) oli kuitenkin ehtinyt jo unohtua, kun olimme paikalla aikaisin aamulla ja vietimme siellä koko päivän, hän kertaa.

J Balvinin keikka alkoi sunnuntaina 14. huhtikuuta iltayhdeksältä paikallista aikaa. Kun ilta alkoi hämärtyä ja yleisömeren huudot kantautua entistä lujempina, alkoi kutkuttava jännitys jälleen nostaa päätään. Tunnelma oli innostunut.

– Tanssi ei millään tavalla jännittänyt. Meillä oli aika monta koettelemusta, sillä oli liian kova tuuli, emmekä meinanneet saada lavasteita ylös. Oli kaikkia ulkopuolisia muuttujia, jotka aiheuttivat epävarmuutta, mutta me sanoimme koko ajan, että kaikki tulee onnistumaan ja menemään hyvin, eikä kukaan antautunut paniikkitilaan. Olimme vain, että kohta vittu mennään, hän kertaa.

Tanssijat huomasivat jo aiemmin päivällä tehdyn soundcheckin aikana, että tuulen mukana lentänyt hiekka teki kallistuvasta, ramppimaisesta esiintymislavasta liukkaan. Vahingoilta kuitenkin onneksi säästyttiin. Komulainen oli myös yhdessä vaiheessa myöhästyä lavalta vaatteiden vaihdon aikana, sillä hänen vaatteensa oli siirretty lavan takana toiseen paikkaan.

– Tällaisissa isoissa projekteissa takatila saattaa joskus olla hieman kaoottinenkin, mutta lavalta sitä ei koskaan huomaisi. Tanssin ammattilaisilta täällä oletetaan varsin nopeaa tilanneälyä, jos jokin menisi mönkään lavalla taikka lavan takana, hän kertoo.

Komulainen kuvailee Coachella-esiintymisen olevan yksi hienoimmista asioista, joita hän on esiintymislavalla kokenut. 

– Lavalla ehtii miettiä asioita hetkissä, joissa esimerkiksi vain seistään. Silloin, kun vain tuijotti sitä ihmismassaa, niin ajatteli, että herranjumala. Ihan todella surrealistinen fiilis ajatella, että Suomesta on voinut päätyä Coachellan päälavalle.

Onnenkyyneleitä

Komulainen on tanssinut aina pikkulapsesta saakka. Hän aloitti tanssiharrastuksen noin yhden-kahden vanhana äitinsä, missi ja yrittäjä Anitra Ahtolan perustamassa Tanssikoulu DCA:ssa. Hän on kilpaillut nuoresta saakka tanssin parissa.

Komulainen aloitti tanssijan työt ollessaan noin 14–15-vuotias. Tuolloin hän toimi hetken aikaa tanssijana laulaja Isac Elliotin kiertueella. 16-vuotiaasta eteenpäin Komulainen alkoi tehdä tv-töitä tanssijana muun muassa ohjelmissa ja mainoksissa. 

– Huomasin, että Suomessa ala on niin pieni, että se oli aika lailla saman show’n toistamista samoilla areenoilla vuosi vuoden perään. Tuntui, ettei ole hirveän montaa erilaista työtä, vaan sitten mennään uudestaan tekemään Emma-gaala, Urheilugaala tai jokin saman tuntuinen asia, jotka olivat aina hienoja kokemuksia ja joista olin hirmu kiitollinen, mutta tunnen itseni sen verran hyvin, että tiedän tylsistyväni.

– Tylsistyn niin helposti ja tiesin, että haluan tehdä tästä elinikäisen ammatin, niin piti muuttaa jonnekin, missä on enemmän vaihtoehtoja.

Komulainen oli aiemmin matkustanut Yhdysvalloissa kartoittaakseen, olisiko se hänelle sopiva paikka elää ja tanssia. Lopulta, vuonna 2019, hän päätti hankkia työviisumin Yhdysvaltoihin. Prosessi kesti kaikkiaan 9 kuukautta. 

Komulainen sai työviisumin Yhdysvaltoihin helmikuussa 2020. 11 päivää myöhemmin alkoivat laajamittaiset koronarajoitukset. Hän vietti tuolloin puolisen vuotta Yhdysvalloissa, jonka jälkeen hän palasi Suomeen kesällä 2020. 

– Jäin silloin koronan takia jumiin Eurooppaan vuodeksi. Pääsin takaisin Yhdysvaltoihin lopulta vasta elokuussa 2021, ja siitä asti olen ollut täällä.

Nykyisin Komulainen toimii tanssinopettajana Los Angelesissa sijaitsevissa TMilly TV -tanssistudiossa sekä maineikkaassa Millennium Dance Complex -tanssistudiossa, jossa muun muassa monet maailmankuulut artistit ovat harjoitelleet jo vuosikymmeniä. 

Komulainen on Yhdysvalloissa viettämänään aikana työskennellyt J Balvinin lisäksi myös muille supertähdille, muun muassa The Weekndille ja David Guettalle

– Kun bookkaa jonkun ison työn, on sitä aina yhtä hankalaa ymmärtää. Niinä aikoina itken hirveästi onnenkyyneleitä. 

Lue myös:

    Uusimmat