Mainos

Suomalainen arki houkuttelee matkailijoita

Suomalainen arki ja jokapäiväinen elämä kodin sisällä kiinnostavat nyt ulkomaalaisia matkailijoita. Arkeen tutustuttavan palvelun tarjoajia on kuitenkin Suomessa liian vähän.

Etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta kaivattaisiin koteja vierailuja varten.

Helsinkiläiselle Nisse Blombergille tuntemattomien vierailijoiden kestitseminen on jo tuttua puuhaa. Matkailijoita hänen kodissaan onkin käynyt jo kymmenkunta.

Äskettäin Blombergeillä illallistanut hollantilainen Irene Rispens kertoo kotivierailujen avaavan uusia näkökulmia kunkin maan kulttuuriin.

- Kun vierailee ihmisten kodeissa, saa syvempää tietoa kulttuurista. Ihmiset kertovat juttuja töistään ja elämästään muutenkin.Ainoastaan katselemalla ympärilleen huomaa kaikkea kiinnostavaa

Kotivierailuja järjestevä Cosy Finlandin perustaja Kirsi Sergejeff kertoo, että kyselyjä tulee jatkuvasti.

- Tilauksia tulee kesälle jo.

Cosy Finland on toinen Suomessa pelkästään kotivierailuihin keskittyvä yritys. Tilausta olisi laajemmallekin tarjonnalle. Matkailun edistämiskeskuksesta kuitenkin muistutetaan, että ensin pitäisi löytyä riittävästi yrittäjiä.

- Ensiksi pitää lähteä siitä, että onko suomalainen itse halukas avaamaan kotinsa ja elämänsä ulkomaalaisen nähtävästi. Ja sitten tietysti aktiivisista yrittäjistä, jotka tällaisia palveluita matkailijoille tarjoaa. He voisivat ehkä tiivistää verkostoaan, sanoo markkinointijohtaja Anne Lind MEK:sta

Lisäksi haasteena on levittää kotivierailut laajemmin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.