Mainos

Suojametsäalueen rajaukset pysyvät ennallaan

Suojametsäalueen rajaukset pysyvät ennallaan ensi vuoden alussa voimaan tulevassa valtioneuvoston päätöksessä. Suojametsäalueilla pyritään estämään metsärajan alenemista. Alueiden rajat perustuvat pitkäaikaisiin tutkimustuloksiin metsän uudistumisen onnistumisesta Lapissa, eikä rajoja ole tarkoitus muuttaa, kerrotaan maa- ja metsätalousministeriöstä.

Maa- ja metsätalousministeriössä valmistellaan suojametsiä koskevaa valtioneuvoston päätöstä, koska vuoden alussa voimaan tullut metsälaki kumosi suojametsistä vuonna 1922 annetun lain. Lausuntokierroksella rajojen muuttamista ehdottivat Suomen Luonnonsuojeluliitto ja saamelaiskäräjät. Luonnonsuojeluliiton mielestä Metsähallituksen korkeat alueet pitäisi ottaa mukaan suojametsiä koskevaan päätökseen. Saamelaiskäräjien toiveena oli supistaa suojametsäalueita.

Varovainen metsien käsittely ja hakkuut aiotaan päätösluonnoksen mukaan edelleen sallia suojametsäalueella. Metsiköt on uudistettava luontaisesti aina kun se on mahdollista. Luonnoksen mukaan puustoa voi hakata suojametsäalueella vain metsäkeskuksen hyväksymän hakkuu- ja uudistamissuunnitelman mukaisesti, kotitarvehakkuita lukuunottamatta.

Uutta on se, että Metsäntutkimuslaitokselle annettaisiin tehtäväksi seurata metsien uudistumista suojametsäalueella 10 vuoden jaksoissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.