Mainos

Sunnuntaiaukioloasia jäi pöydälle

Hallitus ei vielä tänään päässyt ratkaisuun päivittäistavarakauppojen aukioloaikojen laajentamisesityksen sisällöstä. Valtioneuvoston istunnossa puhetta johtanut liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen otti asian pöydälle.

Asia on uudelleen esillä valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa huomenna, kun pääministeri Paavo Lipponenkin on paikalla. Syynä asian mutkistumiseen on se, että Vihreän liiton puheenjohtajalla Satu Hassilla oli oma esityksensä lain yksityiskohtien sisällöstä. Aivan ilmeisesti esityksen sisällöstä äänestetään perjantaina. Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen ehdotuksessa keskeisenä kohtana on, että enintään 400 neliön päivittäistavarakaupat voisivat pitää auki oviaan sunnuntaisin.

Muilla päivittäistavarakaupoilla tämä oikeus olisi touko-elokuussa ja marras-joulukuussa. Hassin ehdotuksessa lähdetään siitä, että nykyiseen tapaan kaikkina kuukausina sunnuntaisin voisivat olla auki enintään 100 neliön kaupat. Ehdotukseen sisältyy myös muita ministeriön ehdotuksesta poikkeavia yksityiskohtia. Aukioloaikojen laajentaminen on kuumentanut tunteita jo etukäteen. Eduskunnassa asiasta on odotettavissa vilkasta keskustelua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.