Sulaminen Ilvestä vastaan oli HIFK:lle viimeinen niitti Ari-Pekka Selinin potkuihin: "Meillä ei ole tässä vaiheessa aikaa menetettäväksi"

Tobias Salmelainen ei ole tyytyväinen HIFK:n peliesityksiin:"Käyrä on näyttänyt alaspäin" 3:36
Tobias Salmelainen avaa Ari-Pekka Selinin potkujen syitä ja päätöksen vaikeutta.

Jääkiekon Liigassa pelaava Helsingin IFK teki perjantaina kovan ratkaisun antamalla päävalmentaja Ari-Pekka Selinille potkut. Urheilujohtaja Tobias Salmelaisen mukaan syynä on laskusuuntaan mennyt peli, jollaista seura ei runkosarjan loppupäässä tahdo nähdä.

Selinin oli tarkoitus valmentaa seurassa kauden loppuun asti, minkä jälkeen apuvalmentaja Jarno Pikkarainen olisi ottanut komennon vuosiksi 2019-2021. Seitsemäntenä oleva IFK kuitenkin päätyi näyttämään Selinille ovea jo nyt. 

– Iso kokonaisuus vaikuttaa aina, kun joutuu tekemään vaikeita ratkaisuja. Viimeisen parin viikon aikana suoritustaso on laskenut takaisin sinne, missä se oli syksyn aikana. Siihen ei ole nyt varaa, ollaan jo tammikuun lopulla. Jouduimme tekemään vaikean ratkaisun, urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi MTV Urheilulle.

IFK on ottanut tänä vuonna pelatusta kahdeksasta ottelustaan täyden pistepotin vain kolmesti. Joukkue menetti keskiviikkona kolmen maalin johdon ja hävisi Ilvekselle jatkoajalla lopulta 5-6.

Kirvelevä tappio oli osasyy Selinin lähtöpasseihin. Joukkuetta halutaan herätellä.

– Tammikuun lopulla tuollainen suoritus, kun peli on jo paljon hallussa. Viimeisen parin viikon aikana suoritustaso ei ole ollut riittävä ja käyrä on näyttänyt alaspäin. Saimme korjausliikkeitä aikaisemmin, ja homma lähti menemään hyvään suuntaan. Nyt tapahtui notkahdus.

– Meillä ei ole tässä vaiheessa aikaa menetettäväksi. Lähdimme herättelemään tätä kautta.

Salmelaisen mukaan päätös ei ollut helppo, sillä vastuu ailahtelevista peliesityksistä kuuluu myös pelaajille.

– Pelaajilla on iso vastuu toiminnoista ja teoista jäällä. Kukin itse voi katsoa peiliin ja miettiä, miten olisi voinut toimia paremmin. Kaikkien toiminnan pitää parantua.

Valmentajapotkuilla on tarkoitus saavuttaa IFK:n suuri tavoite eli menestystä kevään tosipeleissä.

– Lähdemme laittamaan arkea kuntoon pala kerrallaan. Suoritus tuo tuloksen, jonka olemme tällä kaudella ansainneet. Keskitymme suoritukseen ja arjen toimintaan.

Joukkue kohtaa viikonloppuna KooKoon kahdesti, joten Pikkaraisen täytyy hypätä edeltäjänsä saappaisiin pika-aikataululla. 

– Jokainen pelaaja tietää oman vastuunsa, miksi tähän tilanteeseen ollaan tultu. Uskon, että on aika latautunut IFK tänään illalla, Salmelainen viittaa perjantai-illan kamppailuun. 

Lue myös:

    Uusimmat