Lähtöpassit saanut Kalle Kaskinen sai tietää kohtalostaan vain tunteja ennen ottelua, vaikka päätös potkuista tehtiin jo aiemmin – TPS-pomo avaa äkillisen ilmoituksen syitä

TPS:n päävalmentajan paikalta potkut perjantaina saanut Kalle Kaskinen matkusti normaalisti joukkueensa mukana Jyväskylään illan JYP-ottelua varten. TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokisen mukaan venyneet sopimusneuvottelut lykkäsivät päätöstä viime hetkille asti.

TPS tiedotti Kalle Kaskisen potkuista vain reilu kaksi tuntia ennen JYPiä vastaan pelatun ottelun alkua. Syy myöhäiselle ilmoitukselle oli pitkälle venyneet sopimusneuvottelut korvaajaksi saapuneen Marko Virtasen kanssa. Virtanen hyppää turkulaisten penkin taakse jo heti perjantaina.

– Sopimusneuvottelut uuden päävalmentajan kanssa saatiin maaliin vasta tämän päivän aikana, TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen toteaa MTV Urheilulle.

TPS lähti Jyväskylään jo torstaina, joten myös Kaskinen oli mukana joukkueen matkassa täysin normaalisti. Jokisen mukaan Kaskinen sai tietää potkuistaan perjantai-iltapäivällä ennen ottelua. Kaskinen otti tiedon vastaan pettyneenä.

– Ei tällaiset tiedot tietysti koskaan mitään iloisia yllätyksiä ole. Ilman muuta Kalle oli pettynyt, Jokinen kertoo.

TPS on tällä hetkellä koko SM-liigan toiseksi viimeisenä. Joukkue ei ole voittanut vielä kotikentällään otteluakaan, ja keskiviikkona Jukureille kärsitty kotitappio oli seuralle viimeinen niitti. Kaskisen oli lähdettävä ja syyt potkuille olivat selkeät.

– Ilman muuta se on se pelillinen menestys tai menestyksen puute. Keskiviikkona hävisimme kotiottelun ja sen jälkeen tultiin siihen päätökseen, että muutos on tehtävä, Jokinen summaa päätöksen syitä.

– Ennen Jukurit-matsia meillä on ollut täysi luottamus seuran valmennustiimiin, pelaajiin ja siihen, että suunta kääntyy, Jokinen sanoo.

Syvässä suossa tarpovan TPS:n kausi on ollut täynnä turbulenssia niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Jokinen uskoo vakaasti, että päävalmentajaksi saapuva Virtanen on juuri oikea mies kääntämään seuran kurssin paremmaksi.

– Uskomme, että uusi valmentaja Marko Virtanen löytää ne keinot, millä se suunta käännetään. Meillä on potentiaalinen hyvä joukkue, hyviä pelaajia, kunnianhimoa, osaamista ja uuden valmentajan avulla saadaan se suunta kääntymään, Jokinen vakuuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat