Sukulaisten väitetään hakanneen 17-vuotiaan intialaistytön hengiltä farkkujen takia

17-vuotias Neha Paswan väitetysti hakattiin viime viikolla kuoliaaksi Uttar Pradeshin osavaltiossa Intiassa. Väkivaltaan johtanut riita oli sukulaisten kertoman mukaan syttynyt tytön pukeutumisesta, BBC uutisoi.

Neha Paswanin äidin Shakuntala Devi Paswanin mukaan tyttöä löivät kepeillä hänen isoisänsä ja sedät. 

– Hän oli pitänyt päivän pituisen uskonnollisen paaston. Illalla hän puki ylleen farkut ja topin. Kun isovanhemmat eivät hyväksyneet hänen asuvalintaansa, Neha totesi, että farkut on tehty pidettäviksi, Paswani muistelee BBC Hindille.

Äidin mukaan riita paheni ja mukaan tuli väkivaltaa. Hakkaamisen jälkeen tyttö oli tajuton. Sukulaiset väittivät vievänsä Nehan sairaalaan, äiti sanoo.

– He eivät antaneet minun mennä Nehan mukaan, joten hälytin sukulaiseni. He menivät sairaalaan, mutta eivät löytäneet tytärtäni, hän kertoo.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Seuraavana aamuna Savreji Khargin kylässä asuvan Paswanin korviin kiiri tieto, jonka mukaan tuntemattoman tytön ruumis roikkui joen yli menevältä sillalta. Pian selvisi, että kyseinen tyttö on Neha.

Poliisi tutkii tapausta murhana ja todisteiden tuhoamisena. Epäiltynä on tällä hetkellä kymmenen henkilöä, mukaan lukien Nehan isovanhemmat, serkkuja, tätejä, setiä ja ajoneuvon kuljettaja.

Neljä ihmistä on pidätetty, kertoo poliisi Shriyash Tripathi BBC Hindille.

Nehan äidin mukaan sukulaiset olivat jo jonkin aikaa painostaneet Nehaa lopettamaan koulunkäynnin. Lisäksi häntä kritisoitiin muiden kuin perinteisten intialaisten vaatteiden pitämisestä.

Telegraphin mukaan poliisit eivät kuitenkaan pidä perheen tarinaa farkkuriidasta kovin uskottavana. Poliisi epäileekin perheenjäsenten salaavan jotain.

Intiassa naisiin kohdistuva väkivalta on varsin yleistä. Siitä ovat usein vastuussa kyläyhteisöt ja perheiden vanhemmat jäsenet.

1:21
Loppuvuodesta 2018 Intiassa 7-vuotias tyttö raiskattiin ja hakattiin metalliputkella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja