Kuusi miestä vangittiin 8-vuotiaan tytön raiskauksesta, kidutuksesta ja murhasta Intiassa: "Häntä kidutettiin päiväkausia"

Kuusi miestä vangittu 8-vuotiaan tytön raiskauksesta, kidutuksesta ja murhasta Intiassa –"Häntä raiskattiin ja kidutettiin päiväkausia" 0:45
Katso videolta, missä Intian hallitsema Kashmirin alue sijaitsee.

Intian viranomaiset ovat ottaneet kiinni kuusi miestä epäiltynä 8-vuotiaan tytön kidnappauksesta, raiskauksesta ja murhasta. 

Tyttö katosi vuoden vaihteessa ja hänen pahoinpidelty ruumis löytyi kolme viikkoa myöhemmin metsästä lähellä Kathuan kaupunkia Intiassa. Rikostutkijoiden mukaan lapsi oli teljettynä temppeliin usean päivän ajan. Hänet pidettiin tajuttomana lääkkeiden avulla.

– Tyttöä raiskattiin päiväkausia, kidutettiin ja lopulta murhattiin, kirjattiin oikeuspöytäkirjaan.

Taustalla uskonnollisia erimielisyyksiä

Kidnapattu tyttö kuului pieneen paimentolaismuslimiyhteisöön Kashmirissa, joka on vuoristoinen alue Intian, Pakistanin ja Kiinan rajalla. Kashmirin väestöstä enemmistö on muslimeja. Poliisin mukaan syytetyt miehet ovat sen sijaan hinduja. 

Rikostutkijoiden mukaan lapsi valikoitui uhriksi, sillä miesten tavoitteena oli terrorisoida Gujjars -nimistä muslimiyhteisöä ja saada heidät pois Kahsmirista.

Julkisuudessa juttu on aihettanut vihaa ja saanut eri uskonnollisia ryhmiä protestoimaan.

Puolustus vaatii minimirangaistusta

Oikeudessa syytettynä on yhteensä kahdeksan henkilöä, joista yksi on entinen valtion virkamies, 60-vuotias Sanji Ram, sekä neljä poliisia. Ram on oikeuden mukaan suunnitellut rikoksen ja hankki apua neljältä poliisilta.

Puolustus vetosi oikeudessa liian suppeaan todisteiden määrään ja vaati minimaalista rangaistusta syytetyille miehille. Osa miehistä on sukunsa elättäjiä, jota puolustus pitää lieventävänä asianhaarana.

"Haluamme oikeutta tyttärellemme"

Uhrin perhe asuu Intian maaseudulla. Heillä ei ollut varaa matkustaa seuraamaan oikeudenkäyntiä.

Uhrin äiti oli hyvin onnellinen kuullessaan miesten kiinni saamisesta. Hän ja hänen miehensä vaativat kahdelle pääsyytetylle kuolemantuomiota.

– Olemme vaikka syömättä ja juomatta, jotta saamme oikeutta tyttärellemme, äiti lisää tunteikkaana.

Uhrilla oli vanhempi 15-vuotias sisko. Tapahtumien jälkeen lapset eivät ole saaneet poistua kotoa ilman aikuista perheenjäsentä.

– Nyt minun ja muiden tyttöjen täytyy elää jatkuvassa pelossa hindu-miehiä kohtaan. 

Seksuaalirikokset yleisiä Intiassa

BBC:n mukaan Intiassa tehdään eniten lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Viranomaisten tilastojen mukaan seksuaalista väkivaltaa lasta kohtaan tapahtuu joka 15. minuutti.

Todellinen luku saattaa olla odotettua korkeampi, sillä kaikkia rikoksia ei välttämättä ilmoiteta poliisille. 

Tapauksen myötä Intia harkitsee lainsäädäntöä, jonka mukaan alle 12-vuotiaan raiskauksesta saisi kuolemantuomion.

Lue myös:

    Uusimmat