Mainos

24-vuotias mies raiskasi ja jätti kuolemaan pikkutyttöjä Pakistanissa – vasta 7-vuotiaan Zainabin roskakasasta löytynyt ruumis herätti viranomaiset

3:57

24-vuotiasta miestä syytetään kahdeksan alle 11-vuotiaan tytön kimppuun hyökkäämisestä ja heidän raiskaamisestaan Pakistanissa, kertoo CNN. Useita tyttöjä ehti kuolla ennen kuin poliisit ryhtyivät toimeen, syyttää murhatun isä.

Aasia Bibin näki 8-vuotiaan tyttärensä elossa viimeksi heinäkuussa 2017 ennen kuin tämä lähti koraanikouluun. Tyttö ei koskaan palannut tunnilta.

Bibin kuuli jo samana yönä, että kaupungissa oli löydetty tytön ruumis. Hän vapisi ja toivoi koko sydämestään, ettei kyseessä olisi hänen pieni tyttärensä.

Toiveista ja rukouksista huolimatta ruumis kuului hänen tyttärelleen. Tyttö oli raiskattu ja murhattu sen jälkeen – eikä hän ollut ainut.

Uhrit pieniä tyttöjä

Tiistaina pakistanilaisen Kasurin kaupungin viranomaiset tiedottivat, että he olivat pidättäneet 24-vuotiaan miehen, jota syytetään kahdeksan alle 11-vuotiaan tytön kimppuun hyökkäämisestä ja heidän raiskaamisestaan.

Viranomaisia syytetty aiemminkin

Alueella on keskusteltu aiemminkin lasten turvallisuudesta ja siitä, etteivät viranomaiset ole pystyneet suojelemaan lapsia.

Vuonna 2015 hyväksikäyttöskandaali ravisteli Kasurin lähellä sijaitsevaa kylää, jossa yli 12:a miestä syytettiin lasten hyväksikäytöstä.

Heidän sanottiin kuvanneen hyväksikäytön ja kiristäneen lapsia videoiden paljastumisella.

Silloinkin paikalliset syyttivät poliisia siitä, että he yrittivät peitellä tapahtunutta.

Syytöksiin saattoivat vaikuttaa myös virheelliset uutiset: paikallishallinnon tiedottaja kertoo CNN:lle, että paikallinen media liioitteli uhrilukuja.

Lastensuojelun mukaan tapauksia on kuitenkin ollut enemmän kuin poliisi on rekisteröinyt.

Epäillyn ensimmäinen uhri löytyi Kasurista kuolleena kaksi vuotta sitten. Viimeisin oli 7-vuotias Zainab Ansari, jonka ruumis löydettiin roskakasasta aiemmin tässä kuussa. Hänen katoamisensa johti suuriin etsintöihin, joihin osallistui poliisin lisäksi myös monia vapaaehtoisia.

Ruumis löydettiin viisi päivää katoamisen jälkeen. Ruumiinavausraportin mukaan häntä oli käytetty seksuaalisesti hyväksi ja hänet oli sen jälkeen kuristettu.

Syyllisen paljastamisesta luvattiin jättipalkkio

Zainabin kuolema sai pienten lasten vanhemmat painostamaan poliisia, jotta tappaja saataisiin kiinni. Tapaus aiheutti jopa mellakoita, joissa kuoli kaksi mielenosoittajaa.

Protestien jälkeen paikallishallinnon pääministeri määräsi poliisin pidättämään tappajan vuorokauden sisällä ja tarjosi yli 70 000 euron arvoisen palkkion jokaiselle, joka auttoi poliisia löytämään syyllisen.

Tammikuun 15. päivä kerrottiin, että DNA, jota löytyi uhrin ruumiista, täsmäsi joidenkin aiempien uhrien ruumiista löytyneeseen DNA:han, jotka olivat kadonneet viiden kilometrin säteellä.

Zainabin isä Muhammad Amin Ansari uskoo, että jos aiemmat hyökkäykset olisi tutkittu yhtä hyvin kuin hänen tyttärensä, tappaja olisi voitu siepata aiemmin. Viranomaiset eivät kiistä väitettä.

”Rukoilen, että lapset pidetään turvassa”

Zainabin kuoleman jälkeen paikalliset viranomaiset ovat perustaneet lastensuojelukomitean.

Poliisin mukaan alueella on raiskattu viime vuonna 137 alle 10-vuotiasta tyttöä ja 515 alle 10-vuotiasta poikaa. 15 tyttöä ja 10 poikaa oli raiskattu ja murhattu.

Zainabin isä toivoo, että hänen tyttärensä kuoleman jälkeen lastensuojeluun aletaan kiinnittää huomiota.

– Rukoilen Allahilta, Zainabin vuoksi ja tyttäriemme tulevaisuuden vuoksi, että kaikki tytöt ja pojat pidetään nyt turvassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.