Mainos

Sukellusvene törmäsi Nesteen tankkeriin

Saksalainen sukellusvene törmäsi raakaöljylastissa olleeseen Nesteen säiliöalukseen Naturaan Itämerellä viime yönä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa eikä Natura alustavien tietojen mukaan kärsinyt vakavia vaurioita, vaan pääsi jatkamaan normaalisti matkaansa. Sen odotetaan saapuvan määränpäähänsä Naantaliin keskiviikkona iltapäivällä.

Sukellusvene sen sijaan vaurioitui sukelluskelvottomaksi, mutta pystyi ajamaan Kielin tukikohtaan, Saksan laivaston edustaja kertoi. Naturan vauriot ovat Nesteen toimialajohtajan Erkki Grönqvistin mukaan suurimmaksi osaksi vedenpinnan alapuolella.

-On varmistettu, että minkäänlaista vuotoa ei ole. Kun laiva on tullut Naantaliin ja se on purettu, niin vauriokohdat tulevat vedenpinnan yläpuolelle ja ne päästään tarkistamaan. Haverihetkellä Naturan lastina oli noin 80 000 tonnia raakaöljyä.

Natura syväväylällä

Sukellusvene törmäsi Naturaan Tanskan salmessa noin kello 1.30 viime yönä. Raakaöljylastissa ollut tankkeri kulki syväväylää eteenpäin 13 solmun nopeudella, kun lähistöllä havaittiin muutamia muita aluksia. Aluksiin yritettiin ottaa yhteyttä ja ilmoittaa niille Naturan kulkevan syväväylää. Samalla muita aluksia pyydettiin väistämään.

-Yhteydenottoja annettiin sekä lampulla että äänimerkillä, Grönqvist kertoo. Jonkin ajan kuluttua Naturalla huomattiin yhden muista laivoista olevan hyvin lähellä. Pian se törmäsikin vasemmalta Naturan kylkeen.

-Sen jälkeen laivat tietysti pysähtyivät siihen ja silloin selvisi, että kyseessä oli saksalainen sukellusvene. Sukellusvene oli pinnalla ja se oli nähty Naturan tutkassa. Sukellusveneeltä ei kuitenkaan ollut tullut mitään vastausta Naturan yhteydenottoihin.

-Natura ei syväväylää tulleessaan voi mennä pois väylältä ja toisaalta meriteiden sääntöjen mukaan sukellusvene oli väistämisvelvollinen, Grönqvist sanoo.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.